Ароматний та соковитий телячий гуляш на кожному столі
Якщо у вас залишається зовсім мало часу, щоб дивувати членів сім’ї кулінарними шедеврами, а також вам подобається, коли процес готування швидкий і простий, але з смачним результатом? Магазин «М’ясний Рай» із задоволенням вам в цьому допоможе, радуючи величезним асортиментом продукції.
Завжди свіжа продукція, в тому числі гуляш з телятини в магазині «М’ясний рай» здатний стати корисною знахідкою кожної господині. М’ясні шматочки зрізані з різних частин туші, кістки вже видалені. Переваги продуктів очевидні:
- особлива ніжність;
- мінімальний вміст холестерину;
- можливість використовувати в приготуванні багатьох кулінарних шедеврів;
- сподобається любителям смачно і з користю поїсти;
- є прекрасним варіантом при дієтичному раціоні;
- підходить для дитячого меню.
На сьогоднішній день м’ясо молодого теляти – продукт, що користується великою популярністю. Існує маса рецептів по його приготуванню. Добре томити зі спеціями, приготувати чудовий біфстроганов або перемолоти на котлети. Якщо потрібна страва «на швидку руку», більш підходящий варіант, ніж запечений гуляш в духовці важко відшукати. Це швидка та поживна їжа. Розглянемо докладніше, що приготувати з цього інгредієнта, щоб сім’я залишилася смачно нагодованою та задоволеною.
Соковитий телячий гуляш з картопляним пюре
Це дуже поширена страва, яку багато хто можуть готувати. Тим, хто ще тільки відшуковує свої кулінарні здібності, найголовніше – не поспішати, і успіх не за горами. Якщо правильно приготувати, його зможуть вживати навіть ті, у кого мало зубів, а ніжне картопляне пюре стане відмінним доповненням.
Для приготування необхідно:
- гуляш – близько 200 г;
- 1 велика цибулина;
- соус або паста з помідорів – 200 мл;
- сіль;
- ложка борошна;
- вода;
- соняшникова олія;
- 5 картоплин;
- 50 г вершкового масла;
- 50 мл молока.
М’ясо потрібно нарізати невеликими кубиками, видаляючи жилки і присутню плівку. Цибулю подрібнити на блендері або дуже дрібно нарубав. Налив на сковороду невелику кількість соняшникової олії, можна починати жарку. Відразу покласти цибулю і протушкувати близько хвилини. Потім викласти м’ясну складову, перемішати і залишити тушкуватися, прикривши кришкою.
Тепер в самий раз зайнятися пюре. Картоплю очистити і розрізати на кубики. Регулярно заглядаємо в сковороду. Якщо м`ясо побіліло і випустило сік, пора вливати томатну заправку. Важливо, щоб вона була не гострою. Також підійде томатна паста або лечо з баклажанами. Попередньо посолити, соус викладаємо в сковороду.
Особливого аромату страві додасть використання сушених трав. Все необхідно акуратно перемішати і продовжувати процес тушкування на повільному вогні під кришкою.
Ставимо на ввімкнену конфорку каструлю з підсоленою водою і після закипання всипаємо шматочки картоплі. Варити до готовності – в більшості випадків близько п’ятнадцяти хвилин. Після цього злити воду і покласти вершкове масло, від кількості якого буде залежати, наскільки апетитним вийде пюре. Далі наливаємо тепле молоко, перемішуємо і за допомогою толкушки доводимо до бажаної консистенції.
М’ясо в цей час якраз має бути готовим. Слід виловити одну скибочку і спробувати, наскільки воно м’яке. Якщо ще трохи жорсковате, треба долити воду і ще трохи тушкувати. Коли воно доготується, просіюємо крізь дрібне сито борошно, ретельно перемішуємо і вимикаємо вогонь. Тепер наш обід готовий – всім смачного!
Ароматна телятина за віденськими традиціями
Цей рецепт дуже нагадує спекотне, оскільки в ньому використовуються дуже схожі інгредієнти, але є і певні відмінності, про які належить зараз дізнатися.
Нам знадобиться:
- півкілограма м’яса теляти;
- 500-600 г цибулі;
- 800 г картоплі;
- сіль;
- щіпка чорного меленого перцю;
- 60-80 г розтопленого вершкового масла;
- помідорна паста – пара столових ложок;
- солодка та- гостра паприки – за смаковими уподобаннями;
- половина чайної ложки кмину;
- 0,5 л м’ясного навару;
- зелень для прикраси.
Телятина ріжеться шматками середнього розміру, а на обрізаннях відварюється бульйон і проціджується після приготування. Гуляш солимо, перчимо та обсмажуємо. Цибульку нарізаємо кільцями, і потім поділяємо її на чотири частини і додаємо в м’ясо. Картоплю порізати великими шматками. Соус з томата слід розбавити бульйоном, додавши трохи солі. Далі до м’яса кладемо картоплю, заливаємо наваром, змішаним з томатною пастою, сипимо паприку та кмин. Ми залишаємо тушкуватися приблизно на 1 годину 10 хвилин – залежно від різновиду картоплі і часу на її варіння. Коли страва готова, заправляємо її зеленню і пригощаємо гостей.
Телятина з чорносливом
Трохи більше години часу потрібно витратити, щоб приготувати чудову страву, яка порадує і домочадців, і гостей неповторним смаком. Телятина з чорносливом відмінно поєднується з пюре або відварний гречкою.
Для приготування необхідні продукти:
- 600 г молодої яловичини;
- 150 г чорносливу;
- 1 цибулина;
- столова ложка 9% оцту;
- 250 г води або бульйону на курятині;
- 3-4 шт. гвоздики на свій розсуд;
- сіль;
- щіпка перцю;
- 3-4 столові ложки соняшникової олії.
Насамперед варто закип’ятити чайник і дати чорносливу розмокнути в окропі протягом десяти хвилин. Молоду яловичину вимити, просушити і розрізати на тоненькі скибочки. Цибулину почистити і порізати напівкільцями. Розжарити сковорідку і зажарювати цибульку до придбання золотистого відтінку, періодично помішуючи. Всипати телятину і продовжити підготовку на невеликому вогні близько тридцяти хвилин. Після – покласти чорнослив і томити і смажити ще десять хвилин. Додаємо бульйон, доводимо до кипіння, тушкуємо ще 5 хвилин. Солимо, заправляємо оцтом, перцем і залишаємо ще на півгодини. Гуляш з чорносливом приготований. Рекомендується подавати до столу з будь-яким гарніром.