Баранячі реберця – делікатес в усі віки, в усіх кінцях світу!
Деякі історики вважають, що барани стали домашніми, раніше за всіх інших тварин. Так це чи ні, але м’ясо баранів у світі популярніше та має великий попит, ніж яловичина та свинина. На Сході переважають страви саме з цього виду м’яса, а кількість різновидів цих страв просто вражає.
Якщо ви шанувальник цього м’яса, то можна вас привітати, адже мимоволі стали додержуватись здорового способу життя. Баранина корисна високим вмістом мікроелементів, дієтична, знижує ризик утворення та лікує діабет.
А якщо ви стали клієнтом інтернет – магазину «М’ясний рай», то вас можна привітати ще раз, адже ви купуєте найкраще м’ясо в столиці. Наша компанія пропонує покупцям:
- Тільки свіже м’ясо, що готується вночі до продажу на наступний день.
- Екологічно чистий продукт. Ферми, які постачають м’ясо для нас, не використовують хімію, гормони росту, та ГМО. Вся продукція проходить лабораторну перевірку.
- Європейський сервіс. Клієнти можуть замовити баранину телефоном або на сайті компанії з доставкою додому або відвідати найближчу м’ясну лавку, де туша буде оброблена на очах у клієнта.
- Ціни, система знижок та акції. Ми робимо приємні сюрпризи нашим покупцям щотижня. Слідкуйте за новинами компанії та економте свій бюджет.
Придбали баранячі реберця в магазині М’ясний Рай? Пора одягати фартух та приступати до приготування!
Східна класика з баранячих реберець
Найпростіша, можна сказати навіть польова страва. При цьому м’ясо дуже смачне та ніжне. Готується легко і з вогником. Приступимо до приготування класичних баранячих реберець по – арабські. Пропонуємо приготувати страву на 2 порції. Якщо потрібно більше просто збільшуємо кількість інгредієнтів.
Що потрібно:
- Реберця баранячі – 600 грамів.
- Цибуля – 350 грамів.
- Перець червоний гострий – 1 штука.
- Зіра – 1 ч.л.
- Соняшникова олія – 100 грамів.
- Сіль та куркума – за смаком.
Покроковий рецепт приготування
Наливаємо олію у вогонь. Розігріваємо до появи легкого димку.
Чистимо цибулю. Нарізаємо тонкими кільцями, крім однієї цибулини.
Кидаємо цю цибулину в казан. Замість казана можна використовувати вок. Смажимо цибулину буквально протягом однієї хвилини, поки вона не стане коричневою, а олія не вбере сік та запах цибулі. Дістаємо цибулину та викидаємо.
Кидаємо в олію розрізані баранячі реберця. Обсмажуємо 2- 5 хвилин з усіх боків до появи скоринки. Завдання – щоб саме обсмажити, залишивши сік всередині, тому олія має бути розпеченою.
Кидаємо цибулю, покриваючи м’ясо та гострий перець. Трохи перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму та тушкуємо 40 – 50 хвилин закривши кришкою.
Підіймаємо кришку, кидаємо сіль, куркуму та зіру. Ретельно все перемішуємо. Зіру перед цим рекомендується розлущити у ступі або качалкою на обробній дошці для більшого аромату. Також деякі фахівці радять додати трохи ягід ялівцю, щоб нейтралізувати надлишковий жир. Все це – справа особистого смаку. Збільшуємо вогонь до кипіння олії на 5 хвилин. За цей час м’ясо вбере всі аромати спецій. Страва готова. Посипте зеленню та подавайте на стіл. Якщо його ще трохи потримати під кришкою, щоб воно вистигло, то смак буде більш насиченим. Не забувайте, через надлишок баранячого жиру, ця страва смачна поки гаряча.
Запечені баранячі реберця
Цей рецепт відрізняється від попереднього способом приготування. М’ясо більше просмажене та запечене. Водночас, інгредієнтів потрібно менше.
Складові:
- Реберця баранячі – 1 кг. Важливий нюанс: беріть реберця з жировим прошарком зверху. Це робить їх соковитішими.
- Часник – 5 зубчиків.
- Соєвий соус – половина склянки.
- Приправа для баранини – 1 ч.л.
Готуємо м’ясо. Робимо кілька надрізів на реберцях. Видавлюємо часник через прес, додаємо спеції, заливаємо соєвим соусом. Ретельно перемішуємо. Ставимо в холодильник на 12 – 24 години маринуватися. Вибір спецій залежить від смаків кухаря. Це можуть бути і середземноморська приправа, і спеціальні суміші для баранини, що продаються в будь-якому продуктовому супермаркеті.
Розігріваємо духовку на 220 – 250 градусів. Реберця викладаємо на решітку. Внизу ставимо деко. Реберця повинні підрум’янитися та пустити сік.
Дістаємо решітку. Перекладаємо м’ясо у фольгу та ретельно пакуємо реберця.
Встановлюємо температуру духовку на 160 градусів та печемо реберця дві години.
Не дивуйтеся, якщо м’ясо після такого приготування виявиться таким ніжним та соковитим, що буде саме злазити з кістки.
Пікантні баранячі реберця в рукаві
Простий рецепт, який вимагає мінімум зусиль від господині. Алкоголь додасть яскравих ноток у смак, а рукав позбавить від брудного посуду під час приготування.
Складові:
- Баранячі реберця – 1,5 кг.
- Вино червоне сухе – 100 мл.
- Соєвий соус – 100 мл.
- Перець червоний пекучий – 2 ч.л.
- Часник – 5 зубчиків.
- Зіра, коріандр, імбир – по щіпці.
- Вода мінеральна газована – 100 мл.
Процес приготування
Простий до смішного. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, не забувши видавити часник через прес, а спеції трохи розтерти в ступці або розчавити качалкою.
У ємність з сумішшю кладемо реберця. Закриваємо харчовою плівкою. Ми залишаємо маринуватися на ніч або на 12 – 24 години.
Реберця укладаємо в рукав. Робимо кілька проколів зубочисткою, щоб не розірвалося.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Викладаємо рукав на деко та в духовку.
Тримаємо пів години. Потім зменшуємо температуру до 150 і продовжуємо готувати годину – півтори.
Страва готова. Посипаємо зеленню, подаємо з овочами або гарніром.
Баранячі реберця можуть дати волю фантазії кухарів. Головне – купувати якісний продукт. А саме це і гарантує своїм клієнтам інтернет – магазин «М’ясний рай»!