Мега-круті ідеї приготування крилець
Святкові гуляння, веселі посиденьки з друзями і щоденне готування для близьких зобов’язують нас розвиватися в кулінарії. Коли меню повторюється роками і всі наперед знають, що ви накриєте на стіл, прийшов саме час розширити горизонти кулінарних навичок. Ми підготували для вас найоригінальніші і унікальні рецепти. Різні заправки і способи обсмажування, але завжди один результат – блюдо, смак якого запам’ятають всі, спробувавши його.
Якість – перш за все
Найголовніше, чого, на жаль, немає в багатьох статтях і відео-уроках – це як вибирати якісні інгредієнти. Купуючи крило, потрібно звернути увагу на кілька деталей. Уважно прочитайте цю інформацію, щоб вміти відрізняти якісні продукти від непридатних для приготування. Між замороженим і охолодженим крилом віддавайте перевагу останньому, так як воно не втратило своїх корисних і смакових властивостей в результаті заморожування. Блідо-рожевий колір вказує на свіжість і відмінну якість. Якщо ж ви бачите темні плями і синці – м’ясо зберігалося неправильно, а свіжість залишається під сумнівом. Темно-коричневий відтінок шкірки попереджає про небезпеку і довготривале перебуванні на вітрині, а сильно біла шкурка означає, що товар піддавали хімічній обробці відбілювачем.
Якщо у вас є можливість помацати їх, зверніть увагу на цілісність кісток і пружність м’яса. Натисніть пальцем, якщо вм’ятина не пропаде, значить м’ясо заморожували.
Купуйте куряче крило в магазині М’ясний рай, в якому працюють справжні професіонали. Вас проконсультують, запропонують оптимальний варіант продукту.
Топ-ідеї від професіоналів
У Мережі можна знайти близько ста рецептів, кожен з яких починається зі слів «кращий», «оригінальний», «смачний». Зробити вибір важко, якщо не готуєш м’ясо щодня, а за плечима немає багаторічного досвіду. Ми спростили для вас завдання, відібравши кращі, а головне, перевірені нами способи. Вам залишається вибрати найбільш близький вашому смаку.
Курячі крильця на мангалі – кавказький підхід
Відрізаємо гострі кінчики, додаємо солі, перчимо обидва боки. Кладемо в ємну посудину. Підмішуємо трохи томатної пасти – гострота на ваш розсуд. Підливаємо соняшникову олію, змішану з паприкою – 5-6 ст. ложечок. Крильця перемішуємо і нанизуємо на шампур. Готуємо на мангалі близько 30 хвилин, знімаємо. Подаються з червоним вином.
Курячі крила для гриля в соєвому соусі
Цей спосіб приготування геніальний своєю простотою. Час приготування- 60 хвилин. Крім крилець, візьмемо ваші улюблені спеції, оливкову олію та соєвий соус. По можливості, використовуйте свіжі сушені трави.
Змішайте соєвий соус з водичкою один до одного, залийте отриманою сумішшю крильця. Маринують 30 хвилин. Саме так! Через концентрацію смаку даної заправки час маринування скорочується до півгодини. Сюди ж додайте одну 100-грамову пачку спецій (або 6-8 ложечок сушених трав). Врахуйте, що в спеціях з пачки вже є сіль. Її треба дві-три ложки максимум. На грилі крило готується по 10 хв. з кожного боку. Вони прекрасно підходять для дачі або відпочинку на природі, збережіть рецепт і не відкладайте його на потім.
Курячі крильця в медово-соєвому маринаді
Підготуйте наступні інгредієнти:
- 600 гр. крилець
- Мед – дві ст. л.
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Мука
- Кукурудза
- Соль
- Соняшникова олія
Змішуємо в глибокій тарілці мед з соєвим соусом. Додаємо подрібнений часник. Вмочуємо крило в отриману суміш, а потім – в сіль. Розпалюємо на сковороді олію і поміщаємо в неї крильця. Смажимо 3-5 хвилин.
Курячі крильця в соусі з віскі
Ми підійшли до найбільш вишуканого варіанту. В його основі радять використовувати Джек Деніелс, але віскі можете вибрати по вашому смаку. Рецепт розрахований на 25-30 крилець.
Нам знадобляться:
- Сіль
- Перець
- Коричневий цукор
- Кукурудзяна мука
- Гранульований часник
- Вершкове масло
- Тріска яблуні (замочіть дві жмені)
- Віскі
- Соус Шрірача
- Вустерський соус
- Оливкова олія
- Чилі порошок
- Ріпчастий сушений лук
- Крильця 25-30 штук
Беремо 2-3 ч. л. солі, 1 ч. л. перцю, 2 ч. л. часнику, порошок чилі. Перемішуємо в неглибоку посудину. Тепер почнемо готувати крильця. Відрізаємо кінчики, потім розрізаємо їх навпіл. Складаємо в глибоку ємність, де будемо маринувати. Злегка поливаємо оливковою олією – пару столових ложок. Висипаємо сюди перемішані перець, часник. Досолюємо. Чилі додаємо до смаку, потім все перемішуємо. Залишаємо стояти при кімнатній температурі, приступимо до соусного шедевру.
На цьому етапі варто розпалити гриль, жар знадобиться прямий і непрямий, щоб отримати температуру від 200 до 240 градусів. Поки вугілля розпалюється, вирушаємо створювати нашу диво-заправку. Розтоплюємо 100 г. вершкового масла на слабкому вогні. Знімаємо, кладемо три ложки цукру, одну ложечку кукурудзяної муки, щіпку часничку, замочену тріску яблуні – пару пучок, ч. л. сушеної цибульки.
Тепер додаємо найсвятіше – сім столових ложок віскі! При відсутності можливості купити цей напій, замініть його коньяком. Шеф-кухарі таку погрішність не допускають, але вдома можна замінити «серце» страви. Вливаємо чотири ложки шрірачі, три ч. л. вустерського соусу і присипаємо дрібкою перцю. Замішуємо, щоб розчинився цукор. Повинна вийти в’язка суміш, схожа на мед. Ставимо її на плиту на слабкий вогонь, варити хвилин п’ять до більш густої консистенції. Помішуємо п’ять хвилин при легкому кипінні. Присолюємо.
Заправка готова. Жар отримано. Приступаємо до обробки основного інгредієнта. Спочатку, потримаємо крила на решітці на непрямому жарі хвилин 20, по 10 хв. на кожну сторону, потім погріємо на непрямому жарі до отримання рум’яної скоринки. Приготоване перекладаємо в глибоку ємність, в якій будемо змішувати його з заправкою.
Полийте крильця, розмішайте. Аромат вийде неповторний! Для вишуканості можна викласти їх на тарілку, зробивши просту подачу зі свіжою цибулею. Для пивній компанії блюдо можна подавати в ємній тарілці по центру столу.