Цікаві ідеї з індички для сімейного обіду
М’ясо індички дієтичне та легко засвоюється організмом, збагатить організм вітамінами групи В, А, Е. Також продукт є джерелом сірки, натрію, цинку, фосфору, магнію, кальцію, йоду.
Через низьку калорійність та мінімальний вміст холестерину (75-100 мг на 100 г), індичку включають до раціону правильного харчування (для відновлення після хвороби або просто для любителів ЗСЖ). Вона корисна для кровоносних судин, серця, кісткових тканин, нервової системи, мозку і обмінних процесів. Ще одна перевага – гіпоалергенність, тому м’ясо можна їсти як дорослим, так і дітям.
Що стосується варіантів приготування, то тут маса можливостей для кулінарного креативу. Коли є час, хочеться порадувати себе й рідних складнішими рецептами. Наприклад, запеченою індичкою з яблуками. Але найчастіше ми поспішаємо і часу на приготування мінімум. І тут ми згадуємо про найулюбленішу страву всіх членів родини – пельмені.
До речі, зараз пельмені індичі в магазині «М’ясний Рай» продаються за вигідною ціною: акція з 22.04 до 28.04 мінус 20% на всю заморожену продукцію (пельмені, вареники, хінкалі,тощо). Фарш не містить шкідливих домішок типу антибіотиків і гормонів.
Пельмені по-домашньому
На вихідних можна влаштувати веселе готування, залучивши до справи всю родину. Ліпити пельмені особливо сподобається самим юним кулінарам. Невимушене спілкування з близькими – кращий антистрес після важкого тижня.
Нам знадобиться:
- 0,5 кг індичого фаршу;
- 1 яйце;
- 3 ст. борошна;
- 1 ст. окропу;
- 1 цибулина;
- 3 ст. л. соняшникової олії;
- сіль, перець за смаком.
- Натираємо цибулю на дрібну тертку і відправляємо до фаршу. Солимо, перчимо, наливаємо трохи холодної води і ретельно все перемішуємо.
- Вбиваємо яйце в борошно, солимо (приблизно половина чайної ложки), виливаємо рослинну олію і додаємо потроху окріп, постійно помішуючи. Замішуємо тісто – воно не повинно липнути до рук.
- Відокремлюємо частину тіста, скручуємо її «ковбаскою» і розрізаємо на шматочки по 1,5 см шириною, які розкатуємо качалкою на невеликі кружечки. Те ж саме робимо з рештою тіста.
- Додаємо начинку в кружечки і формуємо пельмені.
- Варимо 5-7 хвилин і викладаємо на тарілку з вершковим маслом.
Борошняні вироби заведено подавати зі сметаною і зеленню, які чудово доповнюють смак страви.
Тушкована індичка з картоплею
Приготуємо ситний і поживний обід, яким буде смакувати вся родина:
- 800 г філе нарізаємо середніми шматочками.
- 1 кг картоплі ріжемо на четвертинки (якщо бульби не дуже великі) і заливаємо водою, щоб картопля не темніла.
- Цибулину і дві моркви подрібнюємо на кубики.
- Для соусу в 200 г сметани додаємо порізаний кріп (1 пучок), 1 зубчик часнику (попередньо пропускаємо його через прес) та сіль.
- У глибоку розігріту сковороду кладемо м’ясо і смажимо 5 хвилин на сильному вогні, помішуючи.
- Сюди ж відправляємо цибулю з морквою і готуємо ще 5 хвилин. Посипаємо сіллю, перцем і приправами (хмелі-сунелі, уцхо-сунелі).
- Додаємо підсолену картоплю, сметанний соус і наливаємо склянку окропу. Тушкуємо 20-25 хвилин на повільному вогні, не забуваючи помішувати.
Оригінальні котлети в мультиварці
Пропонуємо зробити апетитні котлети з оливками та сиром:
- Подрібнюємо 700 г філе, 4 зубчики часнику, 1 цибулину в м’ясорубці або блендері.
- Додаємо 1 яйце, 2 скибочки білого хліба, замоченого в молоці, солимо, перчимо і добре все розмішуємо.
- З м’ясної суміші робимо невеликі коржі, всередину яких кладемо по дві оливки (всього потрібно 100 г) та шматочок адигейського сиру (на всі котлети необхідно 50 г).
- Посипаємо вироби панірувальними сухарями (їх потрібно приблизно 70 г), ставимо готуватися в мультиварці,обираємо режим «Смаження» (по 10 хвилин з кожної сторони).
Котлети виходять з красивою золотистою скоринкою. Подати їх можна з картопляним пюре, кашею, смаженими кабачками або запеченими в рукаві овочами (цвітною капустою, брокколі, стручковою квасолею, болгарським перцем, тощо).
Ніжний стейк за лічені хвилини
Даний рецепт підійде на випадок, коли часу немає, але необхідно швидко приготувати щось смачне для домочадців.
- Нарізаємо грудку індички на скибочки по 1,5 см.
- Накриваємо їх харчовою плівкою та відбиваємо, щоб стейки вийшли м’якими.
- Солимо, перчимо, посипаємо улюбленими прянощами. Залишаємо стейки на 5 хвилин. Якщо Ви не поспішайте, то загорніть їх плівкою й поставте в холодильник на півгодини або більше.
- Викладаємо вироби на розігріту сковороду й обсмажуємо кожну сторону по 1,5 хвилини на середньому вогні. У разі, коли стейки трохи товщі – по 2 хвилини.
- Перевернувши м’ясо на другу сторону, зменшуємо вогонь.
6.Після цього загортаємо готовий продукт у фольгу на 5 хвилин.
Страва відмінно смакує з овочевими салатами і свіжою зеленню.