Млинці дріжджові, припік і спринг-роли
Справжні млинці «печуться», а не «смажаться». Ця невелика плутанина виникла після появи на кухнях портативних кухонних плит замість печей. Але з поваги до процесу створення тіста і приготування їжі в Її Величності Печі слід говорити «пекти».
Напередодні Масляної варто повернутися до теми млинців. Дріжджових, рум’яних і ароматних, в які можна загорнути будь-яку начинку, а можна їсти і так – щедро поливши розтопленим вершковим маслом.
Справжні млинці – це не про дієту, не про глютен або його відсутність. Не про терзання – з’їсти або це неправильно. Це про задоволення, відмінний настрій і насолоду надзвичайно смачною, ароматною їжею.
Дріжджові млинці з припіком
Що знадобиться і для чого:
- рослинна олія – пара ст. л.;
- молоко (800 мл) для дріжджів, його треба підігріти максимум до 40°C, щоб вони не зварилися;
- дріжджі можуть бути сухими (10 г) або вологими (30 г);
- цукор (2 ст. л.), трохи солі;
- вершкове масло (80 г) підігріти на водяній бані;
- два яйця;
- пучок зеленої цибулі.
У склянці теплого молока розчинити дріжджі, додати сіль, цукор. Влити решту молока. У рідину додати борошно, щоб не помилитися з консистенцією тіста. Вихідна консистенція (до підйому) – маса повинна спадати, а не стікати з вінчика.
Розтоплене, але не гаряче вершкове масло вмішати в тісто, яке повинно підійти, бути повітряним і, завдяки дріжджам, досить текучим.
Гарячу поверхню сковороди рівномірно промазати шматочком вершкового масла. У центр викласти трохи тіста, яке обертаючими рухами розподілити по поверхні. Як тільки поверхня млинця перестане бути “мокрою”, його слід перевернути. Верх (прямо на сковороді) можна змастити вершковим маслом і перекласти на тарілку.
Припік
Млинці з припіком- це надзвичайно смачно. Припік – це, наприклад, круто зварене яйце, яке потрібно очистити і нарубати. Додати нарізану зелену цибулю і викласти на сковороду. На цю злегка обсмажену цибульно-яєчну суміш (що, власне, і є припіком) вилити тісто. Припік можна заливати тістом, а можна його викладати зверху на вологу поверхню млинця. Злегка придавити і обсмажити млинець з іншого боку, і припік виявиться «впечатаним» в товщу тіста.
Припіком можуть бути шматочки відвареного м’яса, яйце з цибулею, сосиски, нарізані овочі.
Гречана варіація млинців
Як правило, використовують гречане борошно, яку змішують з пшеничним і печуть млинці. Гречаний присмак приємний, але слабо виражений.
Гречку слід пропустити через кавомолку. Отриманий проділ зварити до готовності, остудити і змішати з млинцевим тістом. Це і будуть справжні гречані млинці.
Спрінг-роли
Вони з’явилися недавно, але стрімко завойовують популярність.
Напередодні весни варто приготувати спрінг-роли. Це не родичі суші. Це млинці з, наприклад, рисової муки, в яку можна загорнути абсолютно все: від морепродуктів до сиру, овочів і фруктів. Прозора оболонка з абсолютно нейтральним смаком, крізь яку просвічують різнокольорові шматочки начинки. Ця страва азіатської кухні, яка має свої особливості в кухнях кожної країни.
Весняні капустяні спрінг-роли
Для тіста нам знадобиться:
- 3 ст. л крохмалю;
- 100 мл води;
- 1 яєчний білок.
У ці млинці ні сіль, ні цукор додавати не слід.
Для начинки:
- молода білокачанна капуста – 1 качан;
- свіжий гіркий перець;
- пара зубчиків часнику;
- шматочок свіжого імбиру;
- свіжий зелений перець;
- цукор – 1 ст. л;
- соєвий соус – 2 ст. л;
- рослинна олія для смаження.
На дуже гарячій сковороді обсмажити нашатковану смужками капусту. Додати приготовлений з часнику, соку імбиру, соєвого соусу, перцю і цукру соус, швидко перемішати і вимкнути.
Приготовлені млинці нафарширувати остиглою капустяною начинкою. Подавати з будь-яким несолодким соусом або без нього.
Де купити смачні млинці
Млинці – ситні, апетитні, на будь-який смак пропонує інтернет-магазин «М’ясний Рай». Своє виробництво, професійні технологи, жорсткі санітарні норми: для того, щоб купити різноманітні млинці (а зараз діє 20% знижка!) досить перейти за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/blinchiki/ і замовлення (для Києва) буде доставлене до вашого порогу!