Стегно індички: як приготувати один раз і – на кілька днів
Знову на календарі маячить понеділок! Знову трудовий тиждень! А домашні повинні харчуватися весь тиждень належним чином – смачно і корисно.
Спробуємо дати підказки, як за один раз приготувати на декілька днів повноцінні м’ясні страви, які можна запропонувати і на обід, і на вечерю, і навіть на сніданок.
Купуємо свіжу індичку
Є простий спосіб закупити м’ясо. Зайдіть в магазин «М’ясний рай» і просто виберіть те, що задумали приготувати. Якщо це фірмовий магазин, то при вас відріжуть вподобану частину. А якщо – онлайн, то зробіть замовлення і отримаєте кур’єрською доставкою. У будь-якому випадку у вас буде якісна сировина для приготування прекрасних страв. Адже, якщо тварина правильно вирощувалося, то м’ясо буде насичено корисними речовинами, які збережуться і після термічної обробки. А на прилавки торгової марки «М’ясний рай» надходить виключно свіжий продукт з ферм, де строго стежать за дотриманням всіх норм утримання. Тварин не годують антибіотиками і гормонами. У магазинах немає замороженого м’яса, а лише охолоджене.
Пропонуємо для приготування, про яке говорилося вище, придбати м’ясний продукт, перейшовши за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/bedro-indejki/. Це – стегно індички. Чому саме це радимо?
Індичка – джерело корисностей
М’ясо цього сорту надзвичайно корисне. У ньому присутні легкозасвоювані білки, залізо (більше, ніж в яловичині), фосфор (прирівнюється до морепродуктів), селен, натрій, магній, всі важливі для життя вітаміни.
М’ясо індички показане для вживання у дієтах (в тому числі безвуглеводній), для зниження ваги і для підтримки здорового способу життя. Діткам рекомендують в якості першого прикорму, а літнім і хворим, які перенесли серйозні захворювання – для підняття імунітету.
Стегно індички зазвичай велике, до декількох кілограмів, тому для сім’ї з трьох чоловік цілком достатньо, щоб приготувати все задумані страви.
Приступаємо до приготування
Найпростіший спосіб – запекти стегно цілком у духовці, а потім розділити його, щоб використовувати в декількох рецептах.
Як запікаємо.
- Стегно промиваємо, протираємо паперовим рушником, робимо невеликі надрізи по внутрішній стороні, солимо, перчимо.
- Готуємо суміш: 2-3 розтертих зубчики часнику і 2 столові ложки оливкової олії, даємо постояти хвилин 15.
- Натираємо м’ясо і кладемо на деко, покрите фольгою.
- Попередньо на дно викладаємо великі кільця 2 цибулин.
- Ставимо в гарячу духовку і запікаємо при температурі 200°С 20 хвилин.
- Витягуємо і поливаємо соком, а потім ставимо ще на 45 хвилин, але вже при температурі 160°С.
- Перевіряємо готовність за кольором соку. Він повинен бути прозорим.
Страви з індички: робимо заготовки
Готове м’ясо ріжемо на порції в будь-якому співвідношенні. Остиглі шматочки загортаємо в фольгу і кладемо або в холодильник, або в морозильну камеру.
Одну частину перемелюємо на м’ясорубці, додаємо пасеровану цибулю. Відварюємо макарони з твердих сортів пшениці і з’єднуємо з готовим фаршем. Швидше за все здогадалися, що це макарони по-флотськи.
З іншої частини готуємо сніданок. Дрібно нарізаємо м’ясо. Лаваш змащуємо томатним соком, солимо і викладаємо м’ясо, посипаємо сиром, зеленню кропу, базиліку, салату, розігріваємо в мікрохвильовій печі буквально пару хвилин. Ситно і смачно!
І ще вистачить готового продукту, щоб приготувати обід або вечерю з гарніром. Підійдуть будь-які каші, рис, картопляне пюре. Великі шматочки м’яса викладаємо кожному на тарілку разом з гарніром і посипаємо зеленню.
Якщо є бажання, можна зробити підливу з томатного соку, спецій, часнику, цибулі та моркви. Для цього тушкуємо моркву з цибулею окремо в рослинній олії до готовності, з’єднуємо з соком і приправами і тушкуємо ще хвилин 10-15, додаємо розтертий часник (2-3 зубчики), доводимо до кипіння і вимикаємо, з’єднуємо з нарізаною індичкою, поливаємо гарнір.
Обов’язково ріжемо салатик зі свіжих овочів і поливаємо оливковою олією. До індички подаємо сухе біле вино, але й червоне – не погано.
Це лише невеликий список кулінарних фантазій. Експериментуйте, радуйте своїх домочадців!