Як приготувати вишукану вечерю з курячих гомілок?
Кожній господині відомо, що з гомілки курки можна приготувати безліч страв. Але що робити, коли вже все спробувала і хочеться чогось нового та цікавого? Тоді наші рецепти вам обов’язково знадобляться.
Куряча гомілка в магазині “М’ясний Рай” – це високоякісний продукт, в якому збережені цінні мікроелементи та амінокислоти. Тому вживаючи в їжу м’ясо птиці, ви можете бути впевнені в його корисних якостях.
Як правило, час приготування гомілки – близько 10-12 хвилин. Посуд рекомендується не закривати кришкою, щоб на гомілках утворилася хрустка скоринка. Соковитість та різноманіття смаків, м’ясу надають спеції та маринади, тому не пошкодуйте кількох хвилин для того, щоб приготувати соус.
Ніжне м’ясо курки у соусі зі сметани
Великою популярністю користуються рецепти, в яких ніжки зажарюють до утворення золотавої скоринки. Але чи вмієте ви також смачно готувати їх у вершковому соусі, коли м’ясо набуває засмаженої, але м’якої скоринки та має витончений смак? Впевнені, що ця страва стане вашою найулюбленішою. Для її приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
- 5 штук. курячих гомілок;
- 200 г нежирної сметани;
- 4 ст.л. соєвого соусу;
- 4 ст.л. рослинної олії;
- сіль, перець та спеції за смаком.
За традицією починаємо готувати з соусу. У сотейнику змішуємо сметану, соєвий соус та спеції, ретельно перемішуємо. Поливаємо ніжки курки отриманим маринадом та залишаємо приблизно на 40-60 хвилин для того щоб м`ясо увібрало всі смаки.
У добре розігріту сковороду викладаємо гомілки та обсмажуємо до утворення красивої скоринки. Потім вливаємо 50 мл теплої води, доводимо до кипіння й тушкуємо ще хвилин 10-15. Апетитні курячі гомілки до подачі на стіл готові.
Поєднуємо м’ясо курки з солодкими персиками
Відомо, що смак курки гармонує з фруктами в гострих спеціях. Якщо ви ще не готували за таким рецептом, обов’язково спробуйте тушковане м’ясо з використанням ананасів або персиків. Для приготування страви нам знадобляться наступні продукти:
- 4 шт. курячих гомілок;
- 4 шт. консервованих персиків;
- 100 мл персикового сиропу;
- 1 ст.л. вершкового масла;
- 1 ст.л. лимонного соку;
- пучок петрушки;
- сіль, чорний перець, 4 шт. гвоздики, карі, аніс та інші спеції за смаком.
М’ясо потребує маринаду, тому ми приготуємо особливий пряний мікс. У сік персика додамо сік лимона, вершкове масло, сіль та спеції. Викладіть гомілки птиці в ємність і залийте маринадом, залиште на кілька годин в прохолодному місці.
Потім м’ясо злегка обсмажте на сковороді, після цього, залийте маринадом та залиште тушкувати на повільному вогні. Рідина повинна випаруватися на половину. Покладіть в сковороду половинки персиків та залиште ще на 3-4 хвилини. Зверху посипте зеленню, страва готова. Як гарнір ідеально підійде рис.
Курячі гомілки у винному соусі
Щоб м’ясо набуло пікантного смаку, потрібно його просочити винним соусом та пряними травами. Для цього нам знадобляться наступні продукти:
- 1 кг курячих гомілок;
- 300 мл білого сухого вина;
- 40 мл оливкової олії;
- 8 шт. зубчиків часнику;
- 4 ст.л. томатної пасти;
- 2 ч.л. провансальських трав;
- сіль та перець за смаком.
Спочатку готуємо гомілки, обсмажуємо їх на сковороді в олії, не додаючи сіль та спеції. В окремій ємності готуємо винний соус. Для цього нагріваємо біле вино і даємо можливість випаруватися спирту. Додаємо томатну пасту та зубчики часнику. Поливаємо соусом м’ясо і тушкуємо близько 10 хвилин під щільно закритою кришкою.
Винний мікс стає густим і за своєю структурі стає схожим на глазур. В кінці приготування м’ясо посипаємо провансальськими травами. Страва готова до вживання. Подавати можна з запеченими яблуками або спагеті.
Всі рецепти прості, але на кінець м’ясо виходить дуже смачним. Його можна вживати самостійно, з гарніром або свіжими овочами. Обов’язково спробуйте!