Полунична чарівність
Всім гарна полуниця! Найперша, найбажаніша ягода; ароматна і яскрава, вона смачна свіжою; незвичайна у випічці; поєднувана з м’ясом і печінкою. З неї готують салати і лимонади, конфітюри і начинки. Полуниця неймовірно корисна – залізо, калій, кальцій, мідь і цинк, цілий розсип вітамінів і органічних кислот. Вона найкращим чином впливає на кров, благотворна для шкіри, покращує пам’ять і зір.
Ягода прикрасить будь-яку страву – від складносурядних тортів до простацьких, але не менш улюблених млинців. Ось про них-то і варто поговорити. Вони готуються за найрізноманітнішими рецептами – на воді, молоці, кефірі та сироватці. Бувають заварними і ні. З крохмалем, на найрізноманітнішому борошні – пшеничному, гречаному, пшоняному, вівсяному.
Млинець «голландський малюк»
Це млинець, який випікається на вершковому маслі в духовій шафі. Посуд – чавунна форма або сковорода. У міру випікання його краї піднімаються, і він перетворюється у рум’яну мереживну хмаринку.
Для приготування млинчика знадобиться:
- чверть пачки вершкового масла;
- 1-2 яйця;
- білок одного яйця;
- ¾ ст. молока;
- 2 ст. л цукру;
- пів ст. борошна;
- ваніль, кориця;
- 1 ст. л лимонного соку;
- дрібка солі.
Для начинки:
- 1 ст. полуниці;
- 1 ст. л цукрової пудри;
- трохи свіжої м’яти.
Перш за все в розігріту до 220°С духовку поставити форму і нагрівати її близько 8-10 хвилин. Збити блендером суміш з молока, яєць і яєчного білка. Додати 1 ст. л розтопленого масла і всі інші складові. Ретельно вимішати масу до однорідної гладкої текстури.
Гарячу форму слід вийняти з духовки, змастити маслом, що залишилося і акуратно влити тісто. Виливати по центру, щоб не забризкати борти форми. Випікати цей млинець слід близько 20 хвилин. Дверцята шафи відкривати не слід, інакше він може опасти.
Готовий млинець слід викласти на тарілку, скропити лимонним соком і прикрасити свіжими полуницями, цукровою пудрою і листочками м’яти. Подається ця страва нарізана клинами. Замість цукрової пудри можна полити кленовим сиропом, що додасть млинцю ніжного карамельного присмаку.
Примітний рецепт, запропонований в одній з популярних кулінарних книг. Ось його найбільш адаптований варіант. Він не діетічий, не бюджетений, але млинці, приготовані згідно з цією рецептурою, незвичайно смачні.
Млинці «Царські»
Для них знадобляться:
- 1 пачка вершкового масла;
- 5-6 жовтків;
- 200 г цукру;
- неповна склянка борошна;
- півтора ст. рідких вершків;
- пів ст. жирних (35%) вершків.
Для начинки:
- 2 ст. полуниці;
- 1/3 ст. цукрової пудри;
- 1/2 ст. води;
- ваніль;
- 1 ст. л крохмалю.
Для приготування начинки нарізати підготовлені ягоди. Склавши їх в сотейник, влити трохи води і всипати цукрову пудру і ванілін. Довести до кипіння, акуратно помішуючи. Влити розведений з декількома ложками води крохмаль і варити все разом 3-4 хвилини.
Для приготування тіста в розтоплене і охолоджене вершкове масло влити жовтки, цукор і трохи збити. Закип’ятити суміш з борошна і рідких вершків. Змішати обидві суміші, акуратно направляючи вінчик в одну сторону. Збити вершки жирністю 35% і додати до маси.
Випікаються такі млинці на невеликому вогні і перекидаються зі сковороди прямо на блюдо. Прикрашаються полуничним топінгом.
Де купити млинці з полуницею
Готові млинці з полуницею можна купити в інтернет-магазині «М’ясний Рай». Перейшовши за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/blinchiki-s-klybnikoy/ в каталог магазину, покупець знайде чудовий асортимент м’яса, м’ясних виробів і напівфабрикатів. Власне виробництво дозволяє підприємству пропонувати свіжі вироби згідно найкращих харчових технологій, виконаних згідно жорстким санітарним нормам і правилам.