Млинці – пальчики оближеш
У багатьох народів млинці вважаються символом сонця. В українських обрядах вони мають таке ж значення і є традиційною стравою для Масляної. Нерідко млинчики з начинкою прикрашають новорічний або різдвяний стіл. У компанії «М’ясний рай» можна купити млинчики власного виробництва з найсвіжіших продуктів з доставкою https://myasnuyray.com.ua/ua/blinchiki/.
Секрети смачних млинців
Традиційний рецепт надзвичайно простий і включає три головних інгредієнта: вода, яйця, борошно. Додавання нових інгредієнтів дозволило створити безліч рецептів різноманітних видів смачних млинців, що володіють самими різними характеристиками.
Деякі господині ставлять завдання спекти тонкі і міцні млинці, інші хочуть, навпаки, отримати млинці пухкої і пишної консистенції. Існує декілька секретів, які допоможуть приготувати ідеальну для вас страву:
- бажано мати окрему сковороду для випікання;
- найкраще тісто виходить з пшеничного борошна;
- щоб млинці вийшли пишними, використовуйте для замішування тіста кефір;
- для пухких млинчиків найкраще підходить вівсяна або гречана мука;
- млинці на воді виходять тонкими і міцними, але якщо воду розвести з молоком, страва значно покращиться за смаком і не втратить своїх властивостей;
- щоб приготувати тісто без грудок, борошно досипають маленькими частинами, не припиняючи перемішувати тісто;
- якщо просіяти борошно тричі тісто вийде ніжним.
У млинцеві кружечки можна загорнути начинку, наприклад, м’ясо, ягоди, фрукти, гриби, сир, і отримати абсолютно нові, різноманітні страви. Дуже смачно якщо на млинцевий десерт зробити підливу з меду, згущеного молока, сиропу.
Прості рецепти млинців
Дуже популярні способи приготування млинців на молоці, які схвалені більшістю любителів, завдяки простоті і ніжному смаку готової страви.
Класичний варіант млинців:
- 1 л молока;
- 0,5 ч. л. солі;
- 1,5 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- 500 г борошна.
У досить місткій посуді збивається яєчно-цукрова суміш, і змішується з половиною підігрітого молока. Потім поступово вмішується борошно. Далі необхідно додати олію, сіль і молоко, що залишилося.
Тісто невеликими порціями розподіляється по розігрітій сковороді і обсмажується.
Тонкі і міцні млинці можна приготувати так:
- молоко – 0,5 л;
- вода – 250 мл;
- борошно – 250 г;
- рослинна олія – 2 ст. л .;
- яйця курячі – 3 шт.;
- цукор – 3 ст. л .;
- сіль – половина ч. л.
Розбийте в підходящий посуд яйця і збийте. Додайте сіль, цукор і половину молока. Акуратно всипте борошно і перемішайте до однорідного стану. Потім потрібно вмішати залишки молока, а після додати крутий окріп. В кінці вводиться рослинна олія.
Але якщо ви хочете заощадити час і нагодувати сім’ю смачною стравою з натуральних інгредієнтів, в інтернет-магазині «М’ясний рай» великий вибір млинців з начинками з м’яса, ліверу, сиру, маку, вишні, полуниці.
Цікаві факти про млинці
Млинці стали важливою частиною різних свят в усьому світі, а також допомогли поставити кілька рекордів Гіннеса:
- найбільш старовинний написаний рецепт знайдений в Англії і датується 15 століттям;
- найбільший млинець важив три тонни, приготований гігант був в Рочдейлі в середині 90-х років 20 століття;
- на Лейпцизькому конкурсі поставлений рекорд світу з підкидання млинця і склав 416 разів.
У слов’янських народів млинці є головним героєм свята Масляної. Однак Англія не відстає у своїй любові до цієї страви. У Грішний вівторок, настає справжнє божевілля серед населення, коли всі навперебій намагаються виграти у млинцевих гонках, коли потрібно бігти наввипередки, підкидаючи млинець на сковорідці.
Компанія «М’ясний рай» зможе порадувати всіх любителів цієї древньої, і до сих пір такої популярної страви, чудовим смаком справжніх домашніх млинців, про які сміливо можна сказати – пальчики оближеш.