Телятина: що це за м’ясо і з чим його їдять
Нежирне, з легким ароматом молока, дивовижне на смак м’ясо теляти заслужено стало популярним у всьому світі. Його використовують для приготування перших і других гарячих страв, салатів і випічки. Всесвітньо відомі шеф-кухарі з особливою ретельністю відбирають кожен шматочок, щоб приготована страва була ідеальною. Сьогодні ми розповімо кілька маленьких секретів і поділимося дуже смачним рецептом з телятини.
Маленькі секрети приготування телятини
Обираючи телятину, слід пам’ятати, що це нежирний сорт м’яса, і завдяки своїй молодості дуже швидко готується. Таке м’ясо чудово поєднується з різними гарнірами і часто використовується в якості самостійної страви. Задню частину запікають або томлять, грудинку – тушкують, а вирізку смажать.
Готувати телятину можна будь-яким зручним способом:
- запікати в духовці;
- смажити на сковороді або грилі;
- тушкувати в сотейнику і варити.
Під час приготування важливо пам’ятати, що м’ясо нежирне, тому, щоб його не пересушити, слід не скупитися на соуси, масло та інші інгредієнти, які додають соковитості. Щоб не пересушити дороге м’ясо, телятину часто шпигують шматочками сала або загортають у тонкі скибочки бекону.
Як правильно вибирати телятину
Щоб приготована страва була смачною, одної майстерності недостатньо. В першу чергу необхідно правильно підібрати всі складові, особливо телятину. Від якості м’яса залежить:
- час і спосіб обробки;
- набір спецій і маринадів;
- кінцевий смак готової страви.
Молодий, свіжий, не заморожений шматочок можна використовувати для будь-якого рецепту. А той, що побував в морозилці краще використовувати для тушкування з овочами або приготування супу. Якщо вам терміново потрібна свіжа телятина, купити її можна за цим посиланням: https://myasnuyray.com.ua/ua/govyadina/.
Асадо – популярна аргентинська страва
Як і обіцяли вище, сьогодні ми поділимося чудовим рецептом, який зможе стати сімейною вечерею або прикрасити святковий стіл. Традиційно його готують на рожні, а ми пропонуємо варіант для багаття або духовки.
Для приготування страви нам потрібний шматочок телятини (наприклад, ребро), оливкова олія (50 мл), півсклянки світлого пива, по чайній ложці гірчиці і меду, 3 зубчики часнику, гілочка розмарину, сіль, цукор і перець за смаком.
В одній мисці необхідно змішати сіль, цукор, розмарин, перець і часник. А в іншій мед і гірчицю. Потім змішуємо обидві ємності і додаємо оливкову олію. На наступному етапі необхідно додати пиво і гарненько перемішати суміш до повного розчинення кристалів цукру.
Далі беремо м’ясо, робимо надрізи уздовж реберець і заливаємо отриманим маринадом. Для настоювання необхідно відправити м’ясо в холодильник на 2-3 години (можна на всю ніч). Потім замариновані реберця необхідно викласти в форму для запікання з високими бортами і відправити в розігріту до 130°С духовку на 3-4 години.
Навіть після такої обробки м’ясо набуває чудового смаку і може подаватися до столу. Але аргентинці вважають, що його необхідно промазати соусом «чімічуррі» і тільки після цього подавати до столу.