Особливості білого м’яса
Білим вважається м’ясо з низьким вмістом міоглобіну (речовина, що відповідає за транспортування кисню до м’язів через кров). До білого м’яса відноситься куряча грудка, індичка, м’ясо кролика. Воно більш світле, відрізняється смаковими і дієтичними якостями, воно легше і швидше засвоюється.
М’ясо курки – користь
Тушка курки складається з червоного і білого м’яса. До білого відноситься грудинка. Вона низькокалорійна, в ній міститься менше жирів, і вживати такий продукт можуть ті, хто стежить за своєю вагою і сидить на дієті. Також відварну курячу грудку рекомендується щодня включати в раціон тим, хто проходить реабілітацію після операції або травми, при великій втраті крові.
Куряча грудинка відрізняється високим вмістом білків і вуглеводів, вітамінів групи B – вони потрібні для поліпшення обміну речовин. Особливо цінні вітаміни B9 і B12 – в них потребують вагітні жінки і матері-годувальниці мами.
Вміщені в білому м’ясі вітаміни A, H, PP, мікроелементи і корисні ферменти поліпшать стан волосся, шкіри, зміцнюють нервову і кісткову систему.
Як правильно готувати курячу грудку
Навіть якщо ви не володієте відмінними кулінарними здібностями, ви без труднощів правильно приготуєте біле м’ясо. Найголовніше дотримуйтеся основних рекомендацій.
З курячого філе легко приготувати величезну різноманітність страв. Його можна посмажити, відварити, запекти, стушкувати і т.д. Нарізати філе краще поперек волокон так м’ясо збереже форму і буде смачне і ніжне.
Куряче філе – нежирне м’ясо, і при термічній обробці воно може втратити соковитість. Щоб уникнути цього, можна його покрити тонко нарізаним беконом. Також можна покласти всередину грудинки нарізану кільцями або півкільцями цибулину, або часточку лимона.
Надати вашій страві особливого смаку, аромат допоможуть спеції і прянощі, все залежить від задуманої страви і ваших уподобань. Наприклад, можна приправити філе імбиром, кардамоном, червоною куркумою. Також доповнять смак м’яса різні соуси – це можуть бути куплені в магазині або приготовані власними руками.
Як гарнір до курячого філе підійдуть овочі в будь-якому вигляді, рис, гриби і навіть фрукти. Є де розгулятися фантазії! Не бійтеся експериментувати. Головне – це дотримуватися рекомендацій в рецепті обраної вами страви.
М’ясо курки – шкода
Незважаючи на величезну користь цього продукту, варто відзначити, що через низький вміст заліза і магнію, варто обмежити вживання цього продукту. Нестача цих мікроелементів негативно позначається на нормальному кровотворенні. Також варто обмежити або взагалі виключити вживання в їжу курячої шкірки, так як в ній накопичується шкідливі речовини. Краще її взагалі видалити перед приготуванням.
Якщо ви ведете активний спосіб життя, то для поповнення енергії вам необхідно вживати більш жирне м’ясо, ніж куряче філе. Тому найоптимальніший варіант це чергування білого і червоного м’яса.
Купити м’ясо в інтернет-магазині М’ясний Рай
У нашому інтернет-магазині ви можете купити біле м’ясо за дуже вигідними цінами. Наші менеджери із задоволенням дадуть відповідь на всі ваші запитання, допоможуть оформити замовлення. Якщо у вас немає часу ходити по магазинах, ми доставимо ваше замовлення за будь-якою зручною вам адресою! Замовляйте якісне м’ясо в магазині «М’ясний Рай»!