Чи любите ви штруклі?
Ах, вареники! Всім гарні вареники: любите з м’ясом? – Будь ласка! З ягодами – немає проблем! Сирні? – Солоні або солодкі? Вареники смачні будь-які. У будь-який час дня. На сніданок, обід або вечерю. Як перекус і як основна страва. В будь-яку пору року. А ледачі… А «вареничкі» – бантик тіста, на який не вистачило начинки? Перефразовуючи відому фразу, можна сказати: «Вареники – наше все!».
Якими бувають вареники
Одні з найулюбленіших для багатьох – вареники з сиром. Сир, загорнутий в тісто або ледачий варіант – сир, змішаний з тістом. Сир може бути солодким, солоним, з часничком, із зеленню. Його загортають в заварне, молочне, на воді, на кефірі -та в будь-яке тісто! Варіантів не злічити. І в цій любові ми не самотні.
Хорватські штруклі
Цей рецепт хорватської кухні надзвичайно простий і настільки ж смачний. Штруклі – тонке тісто, в яке загортається солоний сир, а готовий виріб посипається смаженими часниковими крихтами.
Для тіста необхідно:
- півтора ст. борошна;
- 1 яйце;
- пара ст. л рослинної олії;
- сіль;
- вода.
Для начинки знадобиться:
- 900 мл ряжанки;
- 2 жовтки;
- сіль, цукор за смаком.
- Ряжанку перелити в пакет і попередньо заморозити. Замерзлу масу звільнити від упаковки і, помістивши на вистелений марлею друшляк, залишити на ніч. За цей час з неї витече сироватка і залишиться така собі топлена сирна маса.
- Замісити тісто. У просіяне горбком борошно, в центр влити яйце, пару ложок води і олії, посолити. У процесі замішування додати води стільки, щоб отримати м’яке, еластичне тісто. Накрити плівкою або пакетом, дати відлежатися хвилин 20.
- Для начинки жовтки розтерти з цукром і додати в сирну масу. Відокремлені попередньо білки підсолити і збити до піків, змішати з сиром.
- Тісто, що відлежалося розкачати як можна тонше. По пласту розмазати начинку, залишивши один край вільним. Згорнути в рулет в напрямку цього вільного краю, трохи змоченого водою. Рулет дуже м’який, тому його потрібно акуратно перемістити на біле полотно, загорнути і ниткою щільно зав’язати краї. Варити близько чверті години.
- Остиглий рулет звільнити від тканини і нарізати. Подаються штруклі з джемом, сметаною.
Дуже популярний варіант хлібно-часникової посипки (сирна маса в цьому випадку повинна бути несолодкою). Для посипання потрібно півсклянки черствих хлібних крихт підсмажити на олії з подрібненим часником і посипати ними відварені штруклі. Можна також зварені вироби скласти в форму, залити вершками і запекти в духовці до рум’янцю. Для любителів солодкого страву посипають цукровою пудрою.
Дев’ять помилок при варінні вареників
- Якщо тісто на воді – вона повинна бути ДУЖЕ холодною.
- Ідеальне борошно для вареників – пшеничне твердих сортів. Якщо його немає, то слід додати яйце, розмішавши його в воді із сіллю.
- Просіяне борошно створить однорідне тісто.
- Не слід поспішати відразу всипати стільки борошна, щоб тісто не прилипало до рук. Тісто, що відлежалося (навіть не зовсім однорідне) при остаточному замішуванні не візьме зайвої муки, буде м’яким, але не буде липнути. Для більшої м’якості можна додати ложечку масла.
- Для різних начинок повинна бути різна товщина тіста (близько 2 мм для сухих начинок і близько 4 мм – для вологих).
- У шов вареника не повинна потрапляти волога і жир; такий вареник завжди розпадеться при варінні.
- Для вологих і солодких начинок їх розкладають на 3-4 кружечки і защипують; сухі начинки можна розкласти відразу на велику кількість кружечків.
- Вареники опускають в підсолену воду при активному її кипінні і акуратно помішують, щоб вони не прилипали до дна і стінок посуду
- Варять вареники невеликими порціями і дають гарненько стекти. Підсохла поверхня відмінно утримує сметану, піджарку і джем.
Де купити смачні вареники з сиром
Хочете нагодувати сім’ю смачними варениками з сиром – замовте їх онлайн. Постійний асортимент відмінних напівфабрикатів можна знайти, клікнувши на посилання: https://myasnuyray.com.ua/ua/product/vareniki-s-tvorogom/.
Інтернет-магазин «М’ясний рай» має в своєму розпорядженні найширшу товарну лінійку напівфабрикатів. Сучасні технології виробництва та зберігання, ручне ліплення борошняних виробів і відмінний смак задовольнять найвибагливішого клієнта – як ціною, так свіжістю і виконанням.