Курка – популярний, дієтичний продукт
Курка – досить ефективна заміна такого м’яса, як баранина, свинина, телятина. Це м’ясо відрізняється невеликим вмістом калорій, до того ж це прекрасне джерело амінокислот і білка. Куряча тушка складається з двох видів м’яса – білого і червоного. У білому курячому м’ясі міститься менше жиру, а в темному – більше заліза. Користь і шкода курячого м’яса залежить від того, в яких умовах була вирощена птиця, і, звичайно, від способу приготування м’яса.
Корисні властивості
З давніх часів відомо про корисні властивості курячого м’яса. У багатьох країнах його використовують при лікувальному харчуванні після важких хвороб, в післяопераційний період, для зміцнення імунітету і в дієтичному харчуванні.
- Куряче м’ясо містить величезну кількість амінокислот і легкозасвоюваних білків. Його корисно вживати бодібілдерам і спортсменам – адже саме це м’ясо є прекрасним будівельним матеріалом для м’язів. Білок швидко засвоюється, дуже благотворно впливає на побудову кісток, розвиток мозку, поділ клітин.
- Низька калорійність (приблизно 190 калорій в 100 г продукту). Це значно менше, ніж в інших видах м’яса, тому курятину часто включають в раціон при дієтичному харчуванні.
- У м’ясі курки міститься багато мікро- і макроелементів, наприклад, фосфор, калій, натрій, магній, залізо, йод, цинк та ін. Завдяки такому багатому складу, курку корисно вживати для зміцнення імунітету, також вона благотворно впливає на нервову систему.
- Завдяки високому вмісту полінасичених кислот, це м’ясо корисно вживати для профілактики атеросклерозу, інсульту, хвороб серця. Також дуже корисно вживати це м’ясо діабетикам.
- Високий вміст вітамінів групи B дуже позитивно впливають на обмін речовин, покращують стан шкіри і нігтів. Цей продукт дуже корисно вживати вагітним жінкам.
- Курка характеризується низьким вмістом колагену (сполучної тканини), тому вона досить легко засвоюється організмом. Це відмінне харчування при цукровому діабеті, ожирінні, проблеми з травленням.
Корисні властивості цього м’яса насамперед обумовлені умовами вирощування курей і складом їх раціону. Тому домашні кури користуються великим попитом, ніж заводські бройлери. Ми пропонуємо своїм клієнтам якісне, свіже м’ясо курей, вирощених в екологічно чистих умовах, вигодуваних натуральними кормами без додавання хімії, стимуляторів росту.
Курячий бульйон – цілющий продукт
Курячий бульйон – неймовірно поживний продукт, що допомагає швидко відновити сили. Його часто рекомендують вживати хворим в період реабілітації. Вважається, що курячий бульйон сприятливо впливає на роботу серцевого м’яза, нормалізує артеріальний тиск. Для нормалізації серцевого ритму рекомендується випивати близько 100 мл концентрованого бульйону в день. Також при проблемах шлунково-кишкового тракту вживають цей продукт. І звичайно ж, гарячий курячий бульйон – відмінний лікувальний засіб при простудних захворюваннях, ГРВІ та грип.
Показання та протипоказання
З огляду на всі властивості курячого м’яса, можна з упевненістю сказати, що його необхідно вживати людям, які піклуються про своє здоров’я, красу і фігуру. Завдяки низькій калорійності, відварене куряче м’ясо включають в більшість дієт. Його рекомендується включати в щоденний раціон людям похилого віку, вагітним жінкам і маленьким дітям.
Якщо говорити про протипоказання вживання цього продукту, то доречно буде говорити про смажену, копчену або курку-гриль – в таких стравах міститься більше шкідливого холестерину. Також не рекомендується вживати в їжу шкіру курки – в ній міститься багато жиру. При недостатній обробці м’яса, в кишечнику можуть розмножаться шкідливі бактерії, що може стати причиною отруєння організму.