Вся правда про червоне м’ясо
Червоне м’ясо вважається лідером гастрономічних симпатій у всьому світі. Однак існує багато суперечок про корисність цього продукту. Якщо ви запитаєте дієтолога про червоне м’ясо, то більшість фахівців вам скажуть, що варто обмежити вживання цього продукту.
Спори між м’ясоїдами та вегетаріанцями навряд чи колись прийдуть до логічного завершення. Прихильники м’яса говорять про його користь, противники – про шкоду. Давайте розберемося, як правильно вживати цей продукт та чи шкодить вживання м’яса нашому здоров’ю?
Користь червоного м’яса
В першу чергу, потрібно стежити, щоб м’ясо було свіже і здорове, тоді воно буде приносити користь. Червоне м’ясо прекрасне джерело білка, заліза, різних мікроелементів і макроелементов, кетаміну та різних корисних речовин. У ньому також є магній, калій, кальцій, натрій, сірка, цинк, вітаміни РР, В1, В2, В5, В6, В9, В12, Е. І це далеко не всі корисні речовини, які містяться в м’ясі.
Слід зазначити, що червоне м’ясо допомагає підтримувати рівень еритроцитів, які дуже важливі для розвитку червоних кров’яних тілець, також воно допомагає наростити м’язову масу, регулювати обмін речовин і тримати під контролем вагу. Вітамін В12 допомагає підтримувати правильне функціонування практично всіх систем організму – від оптимального вмісту кисню в крові до обміну речовин. Калій та магній сприяють поліпшенню загального стану тіла.
Лікарі рекомендують вживати червоне м’ясо після перенесеної операції, хвороб, при значних фізичних навантаженнях або розумовій перевтомі. Обов’язково слід вживати червоне м’ясо підліткам, людям, що страждають на анемію, природно, в помірних кількостях. Для спортсменів червоне м’ясо – відмінне джерело креатину, який сприяє кращому збагаченню м’язів киснем.
Інша сторона медалі: в чому шкода червоного м’яса
Прийнято вважати, що споживання червоного м’яса пов’язане з підвищеним ризиком хвороб серця. На підставі досліджень, які були проведені в 2010 році, вчені зробили висновок, що споживання обробленого червоного м’яса (насамперед це ковбаси, сосиски, бекон) може привести до ішемічної хвороби серця, серцево-судинних захворювань, а також онкологічним.
Що стосується свіжого м’яса, приготованого власними руками, то шкода від вживання може бути тільки в разі вибору неякісного продукту, або від надмірного вживання смажених страв. Ми з відповідальністю підходимо до вибору постачальників, тому гарантуємо якість нашого продукту, і при помірному його споживанні ви можете не турбуватися про ці фактори.
Яке червоне м’ясо ми пропонуємо
• Телятина – у нас дані продукти користуються особливою популярністю.
• Баранина – для справжніх цінителів вишуканого смаку.
Ми пропонуємо своїм клієнтам високоякісне, завжди свіже м’ясо. Ми працюємо тільки з перевіреними постачальниками, у яких є вся необхідна документація підтверджує якість продукту. При зберіганні м’яса ми використовуємо найсучасніші технології та регулярно контролюємо стан продукту, тому наші клієнти завжди отримують корисний, якісний продукт.
Як правильно вживати червоне м’ясо
Найголовніше у вживанні м’яса – це помірність. Бажано не вживати червоне м’ясо щодня. Найкраще чергувати вживання червоного м’яса з м’ясом птиці, рибою, морепродуктами. Обмежте вживання смаженого м’яса, краще вибрати інший спосіб приготування – запікання, тушкування, варіння, приготування на грилі.
Максимально осмислено підходите до свого щоденного раціону, прислухайтеся до свого організму, але не варто відмовлятися від того, що приносить вам гастрономічне задоволення.