Як правильно вибрати м’ясо – поради від М’ясного Раю
Правильно вибрати м’ясо – це ціла наука. Досвідчена господиня з легкістю зможе вибрати найкращий і найсмачніший шматочок для свого кулінарного шедевра, а ось починаючій господині все м’ясо на прилавку здається однаковим.
М’ясо – це особливий продукт, який вимагає правильного підходу і певних знань. До вибору варто поставитися дуже серйозно, адже від цього буде залежати якість вашого страви. Сьогодні в магазинах, на ринках пропонують величезний асортимент даного продукту на будь-який смак і гаманець. Як же правильно вибрати якісне, і головне, свіже м’ясо? Ми пропонуємо вам розглянути основні моменти, на що потрібно звернути увагу при виборі цього продукту.
1. Вибираємо потрібну частину тушки.
Перше, що потрібно зробити – це визначити, для якої страви ви його купуєте, від цього буде залежати, який шматок тушки вам підійде. Наприклад, якщо ви вибираєте м’ясо для шашлику – то найкращим варіантом буде ошийок, для запікання – кострец, для смаження – лопатка або грудинка, окіст відмінно підійде для фаршу.
М’ясо на кістці відмінно підійде як для приготування бульйонів, так і для смаження – воно прожарітся швидше і рівномірніше.
2. Запах.
Зверніть увагу на запах – він повинен бути природним, жодного стороннього запаху, особливо тухлого не повинно бути.
3. Колір.
Також слід звернути увагу на колір. Чим світліше обраний вами шматок – тим краще, таке м’ясо приготується швидше і ваше блюдо вийде м’яким і ніжним. Бордово-коричневий відтінок вказує на те, що перед вами старе тварина, таке м’ясо буде більш жорстким.
На зрізі не повинно бути зеленуватого відтінку, і воно не повинно блищати.
4. Жирність.
Зверніть увагу на жир, навіть якщо ви збираєтеся його зрізати. У якісного продукту він повинен бути чисто-білим. Чим жовтіше жир – тим жорсткіше буде м’ясо. Також зверніть увагу на консистенцію жиру (наприклад, у баранини він повинен бути щільним, у яловичини повинен кришитися). Жир не повинен мати неприємного запаху. Також слід звернути увагу на «мармуровість» обраного шматочка – на зрізі якісного м’яса жир розосереджений по всій поверхні.
5. Пружність
Поторкайте продукт, якщо є така можливість. Він має бути пружним, не прилипати до руки, після натискання ямка повинна моментально розгладжуватися.
6. Обробка.
Будь-шматок м’яса перед тим, як потрапити на прилавок повинен пройти обробку. Велике значення має, скільки зусиль і часу було витрачено на те, щоб підготувати продукт до продажу. Чим якісніше м’ясник обробив продукт – тим дорожче і якісніше він буде.
7. Охолоджене та заморожене м’ясо.
Будь-кухар скаже, що краще купити свіже охолоджене м’ясо. При температурі близько 0 ° С воно не змінює свої структуру і властивості, тому при приготуванні виходить більш соковитим. При заморожуванні продукт довше не псується, але при цьому погіршується його якість, размороженное м’ясо – більш сухе і в’яле.
Де купувати м’ясні продукти?
Якісне, і найголовніше завжди свіже м’ясо найкраще купувати в спеціалізованих магазинах. Ми працюємо тільки з перевіреними постачальниками, є вся необхідна документація, що підтверджує якість і свіжість продукту. Наша продукція зберігається в спеціалізованих сучасних холодильниках, з дотриманням всіх температурних норм.
На віртуальних полицях нашого інтернет-магазину ви знайдете великий асортимент найсвіжішого і якісного м’яса за дуже вигідними цінами.