Жульєн з індички 一 тепла ніжність
Ви – прихильник спортивного харчування? Здорового способу життя? Або просто розумного підходу до збереження оптимального балансу ваги і гарного настрою від смачної і ситної їжі? Якщо так – то індиче філе повинно бути у вашому меню не рідше трьох разів на тиждень!
Це м’ясо – дієтичний продукт з відмінним вмістом калорій (близько 115 ккал), менше грама жирів, в т.ч. насичених 0.2 г і понад 20 г білка на 100 г продукту. Завдяки такому співвідношенню складових воно є відмінним продуктом для підтримки активної роботи м’язів і, в той же час, розумного зниження маси тіла.
Чверть грама триптофану в 100 г індичого філе дозволяє підтримувати гарний настрій і якісний нічний сон, що важливо не тільки для бадьорості духу, але і для стабілізації ваги. Наявність селену нормалізує функцію щитовидної залози, швидкість обмінних процесів, вироблення гормонів, що підтримує не тільки загальний тонус, але і хороший стан волосся та шкіри.
Це м’ясо – відмінне джерело вітаміну PP, нестача якого здатна викликати авітаміноз і зниження еластичності шкіри, впливає на діяльність головного мозку, а зміст великої кількості цинку підтримує належний рівень імунітету.
Біч сучасного людства – серцево-судинні захворювання, одним із супутніх факторів яких є надмірний вміст холестерину в крові. Індичка – рекордсмен за мінімальним його змістом – всього 30 мг. Для порівняння: качине м’ясо містить 500, телятина – 110, курка – 80 мг в 100 г продукту.
До уваги прихильників легких і ситних страв пропонується відмінна тепла закуска на основі найніжнішого вершкового соусу.
Жульєн з індички
Ситне, ароматне блюдо, з грибами і ніжним сиром нікого не залишить байдужим.
Складові:
- індиче філе – 700-800 г;
- гриби – 700-800 г;
- сир – 250 г;
- вершкове масло – 50 г;
- бульйон – 1 склянка;
- вершки – 2 склянки;
- борошно – 2 ст. л.
Спеціями для жульєну служать мускатний горіх, чорний перець, карі, мелений коріандр. Саме вони надають йому неповторний аромат, а додавання листочка орегано, базиліка, розмарину дозволять відчути смак Провансу.
Приготування
Нарізане невеликими шматочками м’ясо обсмажити і, заливши попередньо приготованим м’ясним або грибним бульйоном, тушкувати до готовності.
У невеликій кількості масла обсмажити крупно нарізані гриби.
На сухій сковороді прогріти муку до кремового кольору і, безперервно помішуючи, влити вершки та покласти шматок вершкового масла. Соус повинен бути однорідним, без грудочок, в міру густим.
Змішавши м’ясо і гриби, залити їх соусом, прогріти кілька хвилин. Готову суміш розкласти по порційних формах, посипати тертим сиром і запікати в духовці до повного розплавлення сиру.
Де купити філе індички
Свіже і якісне м’ясо – це запорука приготування відмінних і здорових страв, а покупка в інтернет-магазинах сьогодні – оптимальне і надійне рішення. Слід знати лише кілька правил.
М’ясо має вирощуватися і поставлятися згідно з нормативами санітарно-епідеміологічної служби. Доставка повинна здійснюватися за нормами і правилами зберігання м’ясної продукції і відповідати критеріям біологічної безпеки.
Серйозний продавець працює безпосередньо з виробником, щоб виконувати всі санітарні норми і правила. Інтернет-магазин М’ясний рай запропонує виключно свіжу продукцію, працюючи згідно з усіма санітарними стандартами.
Свіже індиче філе купити в магазині М’ясний Рай легко і просто, ви зможете обрати якісний товар, асортимент якого поповнюється постійно. Пропонуються постійні акції і знижки, що дозволить істотно заощадити бюджет, не знижуючи якість продукту.