Качка в нашому меню
Стриманий неповторний смак, гармонійний післясмак, як у хорошого вина – це про качку. Така запам’ятовуваність сприяє подачі качки як центральної парадної страви, символу значимої події або свята. М’ясо одночасно і жирне, і пісне, оскільки жир займає підшкірний прошарок над шаром м’яса. Вміле застосування жиру може в рази поліпшити смак страви.
Вибір качиної тушки
Важлива складова гастрономічного успіху – правильний вибір тушки. Вони бувають двох сортів і розрізняються ступенем вгодованості і якістю обробки. Більш розвинена м’язова маса і достатні підшкірні відкладення жиру сприяють отриманню більш м’якої і соковитої страви. Друга категорія – більш худі тушки з випираючим кілем. Така страва буде менш калорійною, але більш жорсткою.
Колір шкіри також говорить про вік: чим більше виражена жовтизна, тим старший птах.
За ступенем охолодження качине м’ясо може бути:
- остиглим;
- охолодженим;
- замороженим і глибоко замороженим.
Ідеальною для приготування є охолоджена сировина. Найбільш популярний спосіб запікання цілої тушки.
Фарширована медова качка
Для багатьох з нас качка – символ Нового Року, центральна страва святкового столу.
Складові:
- тушка вагою до 1.5 кг;
- мед – півсклянки;
- гірчиця (звичайна) – 2 ст. л;
- соєвий соус – 2 ст. л;
- сіль, перець;
- для начинки використовувати яблука (4-5 шт.), 1 апельсин.
Приготування починається з маринаду, для чого потрібно змішати мед, соєвий соус, сіль і перець. Ретельно натерши тушку зовні і всередині, помістити її на холод мінімум на добу.
Крупно нарізаними яблуками нафарширувати качку, зашити черевце і в товстостінній формі для запікання помістити в духовку. Навколо викласти шматки яблук, що залишилися і часточки апельсина. Качка повинна томитися при температурі близько 180°С близько години, після чого, знизивши температуру до 140°С, тримаємо ще години півтори.
Фінальним завершенням буде створення рум’яної поверхні, для цього відкриваємо тушку і при температурі 220°С (або включивши верхній гриль) запікаємо ще декілька хвилин, поливаючи качку її ж соком. Глянцева рум’яна поверхня – сигнал подачі до столу.
Одним з важливих супутніх акцентів є соуси. Прекрасним супроводом до качиного м’яса, що поєднується з фруктами, буде соус з вишні. Можна використовувати будь-яку – свіжу, заморожену, консервовану. Єдина вимога – вона повинна бути без кісточок.
Вишневий соус для качки
Для нього знадобиться:
- ¾ склянки червоного вина;
- 100 г вишень;
- 100 г вершкового масла;
- 1 ст. л цукру;
- 1 ст. л борошна;
- спеції (кориця, гвоздика, мускатний горіх і горошини чорного перцю).
Для приготування соусу необхідно розтопити вершкове масло з цукром, влити ¾ склянки червоного вина і варити на великому вогні близько п’яти хвилин. Додати 100 г вишні, корицю і гвоздику, чорний перець і мускатний горіх. Томити близько 10 хвилин і процідити. При необхідності посолити-поперчити за смаком.
Відливши і охолодивши півсклянки соусу всипати в нього борошно і, ретельно розмішавши, влити в гарячий соус. Довести до слабкого кипіння і необхідної густоти. Подавати можна як гарячим, так і остиглим.
Де варто купувати качку
Основа безпеки м’ясних продуктів – бездоганна свіжість. Вона гарантується тільки дотриманням жорстких санітарних вимог, що пред’являються до умов продажу та зберігання м’яса. Одним з надійних торгових підприємств є інтернет-магазин «М’ясний рай».
Для того, щоб купити м’ясо качки в магазині М’ясний Рай, клікніть по посиланню і перейдіть в каталог продуктів. Запорука успіху магазину – різноманітний асортимент, постійне його поповнення і гарантована свіжість продукції.