Новорічні рецепти качки для незабутнього столу
М’ясо – невід’ємна частина раціону кожної людини. І жоден святковий стіл не обходиться без цього важливого і цінного елементу. Така птиця, як качка цінна по-особливому. Вона вміщує в собі безліч необхідних нам вітамінів: А, С, Е, К і групи В, а також незамінні макро- і мікроелементи для повноцінної роботи організму. Крім позитивного впливу на організм, м’ясо качки досить швидко засвоюється і є дуже ситним.
Вибирати краще всього саме домашню качку, так як вона містить більшу кількість корисних речовин і відгодовується натуральними кормами. Таким якісним птахом може похвалитися магазин «М’ясний Рай». Тут завжди можна знайти і легко придбати свіже за всіма параметрами м’ясо качки.
Різдвяна медова качка з апельсинами
Аромат запеченої птиці з цитрусовим відтінком і золотистою скоринкою… Цілісна тушка качки стане головною прикрасою вашого святкового столу. Таке ефектне блюдо може виступити в якості основного. Ось необхідні інгредієнти:
- качка 1,5-2 кг. – 1 шт. (Або Індоутка);
- апельсини – 2-3 шт .;
- мед натуральний – 2 ст. л .;
- часник – 2 зубчики;
- винний оцет – 1-1,5 ст. л.
Рекомендовані спеції для маринування: сіль, сушені прованські трави, мелений чорний перець або суміш перців, мелене насіння коріандру, сушений або свіжий розмарин.
Для початку готуємо тушку: потрошимо, відрізаємо довгу шию, видаляємо можливі пір’я і промиваємо. У каструлі закип’ятити воду і опустити в неї качку на пару хвилин. Потім дати стекти або обсушити птицю. Цей хитрий трюк призначений для пом’якшення м’яса.
Готуємо запашний маринад. У ємність вичавлюємо сік одного апельсина (без м’якоті). Цитруси, до слова, важливо обирати з тонкою скоринкою. До соку додаємо винний оцет (його можна замінити яблучним або соєвим соусом для різноманітності). До маринаду додати сушені трави, розмарин і коріандр. Все добре змішати. З вичавленого цитруса зняти трохи помаранчевої цедри (чайної ложки вистачить) і змішати її з розчавленим свіжим часником.
Качку поливаємо готовим маринадом і ретельно натираємо часниковою сумішшю всередині і зовні. Ємність з тушкою закрити харчовою плівкою і витримати в холоді 2-3 години, не більше. Качине м’ясо і пряний маринад ідеально доповнять один одного.
Решту цілих апельсинів потрібно нарізати часточками. Через дві години нафарширувати ними качечку, і натерти її сіллю і перцем за смаком. Отвір в тушці зашити ниткою. Переміщаємо качку в рукав для запікання і ставимо в уже розігріту до 200 ° С духовку. Залежно від ваги, птиця готується 1,5-2 години при температурі 180-190 ° С.
По закінченню часу качку слід дістати, видалити рукав і перекласти її на деко. Половину виділеного жиру перелити в миску, додати мед, перемішати. Сумішшю, яка утворилася змастити качку. Відправляємо деко в духовку ще на 15-20 хвилин. Якщо духовку під час запікання не відкривати, у вас вийде дуже ніжне, соковите м’ясо з хрусткою рум’яною скоринкою. Ваша цитрусова різдвяна качка з пікантним і витонченим смаком готова! Незвичайний дует меду і апельсину додасть птиці незабутню солодкувату нотку, а гості обов’язково високо оцінять ваші старання.
Печеня з качиним м’ясом
Ідеальний варіант першої страви для затишної сімейної або святкової вечері. Ситне і смачне частування за дуже простим рецептом подарує вам незабутні гастрономічні відчуття. Ви ще не раз приготуєте таку страву. Вам знадобиться:
- свіжа качечка – 1 шт. (1,5-2 кг.);
- картопля – 5-6 шт .;
- морква – 1-2 шт .;
- ріпчаста цибуля – 2 шт .;
- часник – 3 зубчики .;
- спеції за смаком (сіль, перець).
Птицю слід добре вимити і розділити на порційні частини. Натерти сіллю і перцем. Переміщаємо м’ясо в сковорідку і підрум’янюємо до золотистої скоринки. Так як м’ясо качки містить досить жиру, масло при смаженні можна не використовувати.
Овочі і часник чистимо і промиваємо. Картоплю ріжемо на чотири частини кожну і заливаємо водою. Морквину крупно натираємо, цибулю дрібно нарізаємо. Часник подрібнюємо ножем або в ступці.
Качине м’ясо перекладаємо в каструлю, а в ту ж сковорідку відправляємо суміш цибулі, моркви і часнику. Доводимо до золотистого кольору і пересипаємо до обсмаженої птиці. Вміст каструлі заливаємо водою, солимо, перчимо, і тушкуємо 40-50 хвилин на слабкому вогні.
Картоплю обсмажити до рум’яності, викласти на деко. Зверху поміщаємо тушковану качку і поливаємо трохи соусом з качки. Відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 40 хвилин.
Печеня готова! Перед подачею на стіл можна притрусити зеленню. Цей рецепт точно залишиться в списку ваших фаворитів.
Салат з качиним м’ясом і часником
Закусочний варіант, який підійде як для основної вечері, так і для фуршетного столу. Салат дуже швидкий, вимагає мінімум часу і сил. Продукти для приготування:
- м’ясо качки (філе) – 300 гр .;
- яблуко зелене – 1 шт .;
- свіжий огірок – 1 шт .;
- часник свіжий – 2 зубчики;
- консервована кукурудза – 250 гр .;
- варені курячі яйця – 3 шт .;
- сирок плавлений – 100 гр .;
- пучок зеленої цибулі;
- помідор для прикраси, маслини і майонез за смаком.
Філе качки потрібно дрібно нарізати і обсмажити в олії. Плавлений сирок і часник натерти на тертці. Яйця, огірок, цибулю і яблуко дрібно нарізати. З кукурудзи злити рідину і змішати з смаженим м’ясом, яйцями, огірками, цибулею і яблуком. За смаком заправити майонезом, викласти на порційні тарілки. Можна використовувати формувальне кільце. Прикрасити часточками помідора і кільцями маслин. Закусочний салат готовий і чекає подачі до новорічного столу! Завдяки вашим старанням таке блюдо не залишиться без уваги гостей.
Приємного апетиту і щасливого Різдва!