Білки, як альтернатива антидепресантам
У період карантину і вимушеної ізоляції люди, як ніколи, потребують взаєморозуміння. Необхідність знаходитися під одним дахом кільком людям з різними характерами, без можливості хоча б ненадовго залишитися наодинці з собою, дуже згубно позначається на психологічному та фізичному стані. Щоб уникнути нервового зриву, вчені радять вживати в їжу продукти, багаті білками тваринного походження, в поєднанні з зеленню та частіше бувати на вулиці.
Найбільш доступним за ціною і багатим білками є куряче м’ясо. У цій статті ми розповімо, як на перший погляд звичайні курячі крильця перетворити на вишукану страву, яка не тільки вразить домочадців незрівнянним смаком, а й стане чудовою прикрасою столу.
Правила вибору курячих крил
Досвідчені кулінари чудово знають, що запорукою смачної страви в першу чергу є якісна сировина, з якої має бути створений шедевр. Якщо ви вважаєте, що куряче крило і в Африці їм залишається, то сильно помиляєтеся. У продаж ця частина курки надходить в декількох формах.
- крило куряче ціле;
- плече крила;
- крильця без кисті.
І, виходячи з обраного продукту, буде залежати метод і спосіб його приготування. Тому перед покупкою радимо досконально вивчити рецепт і визначитися з потрібною формою. До речі, жителі Києва та області можуть куряче крило купити в магазині «М’ясний Рай». Тут представлений широкий асортимент м’ясних продуктів і напівфабрикатів в доступній ціновій політиці, відмінною рисою яких є свіжість продукту.
Процес підготовки
Всі, напевно, бачили барвисті фото запеченої курочки з ароматною хрусткою скоринкою, але як добитися такого результату без особливих навичок кулінара?
Виявляється, все досить просто. Основою будь-якого рецепту є грамотно підібрані спеції і маринад. Саме вони задають ноти аромату і смак готового продукту. В першу чергу, для отримання шкірочки золотистого кольору (в класичних рецептах) необхідно в набір спецій додати куркуму. Вона додасть жовтуватий відтінок, який після запікання або смаження буде виглядати дуже апетитно. А використовуючи для маринаду мед або гірчицю, можна обійтися і без неї.
Другим важливим етапом є час витримки. М’ясо – це такий продукт, який для просочення і розм’якшення волокон вимагає часу, тому, змастивши крильця рясно маринадом, дайте їм полежати мінімум 40 хвилин.
Курячі крильця: правила приготування
Після того, як курячі крила просочилися, настає черга готування. Залежно від обраного рецепта будуть залежати і тонкощі, пов’язані з приготуванням. Для крилець найоптимальнішими вважаються чотири способи:
- смаження на сковороді;
- запікання в духовці;
- томління на мангалі;
- приготування на грилі.
Час термічної обробки залежить від розміру крила, рецепта і обраного методу приготування. В середньому близько 25-30 хвилин.
Важливо строго дотримуватися температурного режиму, зазначеного в рецепті, і поливати м’ясо в процесі запікання (смаження). Це не тільки поліпшить смакові характеристики і збереже соковитість крила, а й допоможе зробити корочку хрусткою.
Подаємо готову страву
Як не дивно, але красиве сервірування здатне не лише викликати апетит, а й поліпшити настрій, тому приготувавши крильця, обов’язково красиво прикрасьте їх гілочками зелені. Гарніром для страв з курки можуть стати як відварені крупи, так і молода картопля або легкий овочевий салат. Будь-яке поєднання буде багате різними корисними для організму, мікроелементами.