Просте і смачне блюдо – відбивні з телятини
Іноді зовсім не хочеться готувати складну вечерю, довго стояти біля плити і вигадувати нові рецепти. І, насправді, зовсім не обов’язково так поступати. Адже перевірені і прості страви часто радують нас більше, ніж складні і невідомі варіанти.
Відбивні з телятини – ніжне м’ясне блюдо, яке готується за 15 хвилин. Вам варто лише вибрати якісний продукт і правильно підготувати його перед приготуванням.
Як обрати відбивні з телятини?
Як же не помилитися з вибором м’яса для домашньої кухні? Найкращий спосіб – купити їх ось тут. Магазин «М’ясний Рай» пропонує великий вибір продукції найвищого рангу. Чому купити відбивні з телятини варто у нас?
- Широкий вибір м’ясної продукції самого різного виду. Більше 100 позицій для шеф-кухарів ресторанів, кулінарів в затишних кафе, і господинь на домашній кухні.
- Свіже і екологічно чисте м’ясо. Тварини їдять тільки органічні корми, які не містять ГМО.
- Без антибіотиків і гормонів. Ми проти гормонального вирощування тварин. Таке м’ясо впливає на гормональний фон людини, може викликати незворотні зміни в тілі. Компанія дбає про покупців і пропонує тільки чистий і корисний продукт.
- Перевірені постачальники, які мають всі необхідні документи. У кожному магазині є документація, яка підтверджує медичні тести товарів.
- Сервіс і любов до кожного покупця. Магазин пропонує різні акції, системи лояльності, новинні розсилки для всіх користувачів послугами компанії.
- Кур’єрська доставка додому. Якщо ви цінуєте свій час, і хочете отримати якісний товар, то нам можна довіряти! Охолоджене м’ясо, яке щойно надійшло в продаж, відправиться до вас з нашими привітними кур’єрами.
При виборі телятини зверніть увагу на колір і текстуру м’яса. Воно повинно бути світлим, без сірого відтінку, щільним і соковитим. При натисканні пальцем, ямка повинна повністю йти за 5 секунд. Якщо вона зовсім не вирівнюється, то шматок уже полежав якийсь час. Запах повинен бути легким, без ноток гнилі і затхлості, краї шматочку не обвітрені, зріз рівний. Жировий прошарок повинен бути світлим, без жовтуватого відтінку.
Класичний рецепт відбивних з телятини
Перейдемо до рецептів. Для класичних домашніх відбивних знадобиться:
- телятина – 500 грам;
- яйце куряче – 1 штука;
- борошно (для обвалювання) – 1 склянка;
- сіль і перець – за смаком.
Для початку потрібно нарізати м’ясо на тонкі пластини, які зручно відбивати. Бажано зробити їх одного розміру.
Загорніть м’ясо в целофановий пакет і відбийте молотком. Шматочки повинні стати м’якими, товщиною до 1 см. Сирі відбивні натріть улюбленими спеціями і приберіть поки в сторону.
Яйце розбийте в миску, збийте виделкою до однорідності. Додайте всі необхідні спеції. Це буде перший шар панірування. Другим буде просіяне борошно.
Отже, на сковороді розігрійте масло (оливкова або гарбузова буде корисніше соняшникової). Шматочок м’яса занурюємо в яйце, потім в борошно. Якщо не прилипло панірування, то повторюємо те ж саме – яйце, потім борошно. І відразу кладемо на сковороду.
Смажимо з кожного боку по 3-4 хвилини на середньому вогні. Намагайтеся не перевертати зайвий раз, а тільки спробувати посувати на сковороді – щоб не прилипли.
Кращий гарнір – картопляне пюре або гречана каша з овочами. Подавайте з салатом з томатів, огірків і болгарського перцю. Запропонуйте компот, домашній сік, морс в якості напою до обіду. Така трапеза сподобається і дорослим, і дітям.
Відбивні з телятини в духовці під сирною скоринкою
Якщо ви віддаєте перевагу готувати в духовці, а не смажити на олії, то є прекрасний рецепт для запікання відбивних.
Інгредієнти:
- відбивні з телятини – 4 середніх;
- цибуля біла – 1 маленька;
- гриби печериці – 3 середніх;
- майонез жирний – 4 столові ложки;
- сир твердий – 100 грам;
- м’ясо підготоване (відбите і приправлене травами).
Сотейник для випічки змастити жиром. На дно викладайте відбивні, розподіліть по ним майонез. Лук поріжте кільцями, гриби – середніми пластинами (вони сильно вжарюються). На телятину покладіть кільця цибулі і гриби. На цьому етапі варто додати спеції, посолити. Останній крок – засипати все сиром.
Випікати таку красу варто близько 25 хвилин при 180 градусах, якщо перетримати, то сир висохне, а м’ясо зовсім вжариться.
Найсмачніший гарнір – печена картопля і відварний рис з соєвим соусом. Як і будь-яку м’ясну страву, подавайте з великою кількістю зелені і овочів.
Рулети з телячих відбивних з шинкою і грибами у вершковому соусі
З тонко відбитого м’яса виходять відмінні рулети. Їх легко готувати на сковороді, під соусом. Вам знадобляться:
- відбивні з телятини – 6 штук;
- цибуля – 2 середніх;
- гриби (будь-які) – 200 г;
- шинка слайсами – 100 г;
- сметана жирна – 400 г;
- часник – 2 великих зубки;
- зелень – 1 пучок;
- спеції – 2 столові ложки.
Печериці або гливи дрібно ріжуться і обсмажуються до золотистого кольору з ріпчастою цибулею. Це буде фарш для наповнення рулетів і добавка до соусу.
Для готування потрібно дві сковороди для прискорення процесу. Відбивні притрушуємо спеціями, зверху кладемо слайс шинки. На неї викладаємо дві третини від усіх грибів з цибулею. Загортаємо рулет і закріплюємо зубочисткою.
У глибокій сковорідці або сотейнику варимо соус для тушкування м’яса. Третину грибів змішуємо зі сметаною і тушкуємо на дуже повільному вогні. Важливо, щоб соус не згорнувся. Перевіряйте його на сіль і спеції, можна додати улюблену свіжу зелень.
Тим часом, напівфабрикати рулетів смажимо на другий сковороді, краще гриль. На кожній стороні по 3-4 хвилини. Коли з’являться золотисті боки, то можна відправляти в соус тушкуватися далі.
Тушкуємо блюдо 10 хвилин під кришкою. Подавайте до розсипчастих круп, овочевих закусок або печених овочів в духовці.