М’ясо кролика в безвуглеводній дієті
Зайва вага – проблема, яка охопила цілі нації. Є методи, які швидко допомагають скинути пару кілограм, а при тривалому застосуванні – домогтися стабільних результатів.
Що таке безвуглеводна дієта
Одна з найбільш ефективних – безвуглеводна дієта. Це відмова від продуктів харчування, що містять вуглеводи, основне джерело енергії. Тому, коли організм перестає отримувати вуглеводи, він починає задіювати для метаболізму жирові відкладення.
Переваги такого методу:
- не потрібно стежити за калоріями, а це, в свою чергу, виключає боротьбу з почуттям голоду. Калорії приходять з білків і жирів, яких по суті і з’їсти то багато важкувато, тому зниження кількості калорій відбувається автоматично;
- нормалізується метаболізм. Без надходження глюкози з швидких вуглеводів організм починає забирати енергію із запасів жиру;
- зниження апетиту відбувається природним шляхом. Ламається наступний механізм: після того, як вуглеводи переварились, глюкоза потрапляє в кров, а через короткий час рівень її знижується і організм знову вимагає їжі. Недоречний апетит перестає переслідувати;
- харчування під час дієти виключає глютен, який іноді викликає алергію.
Безвуглеводна дієта має свої різновиди. Деякі відмовляються абсолютно від продуктів, які містять вуглеводи, а дехто звертає увагу на рекомендації дієтологів. Адже наш організм влаштований таким чином, щоб отримувати всі необхідні елементи для злагодженої роботи систем. Так відсутність клітковини (а це теж вуглеводи) позначиться на функціонуванні травного процесу. Тому вирішення проблеми лежить в обмеженні вуглеводів до 50-80 г за добу. Але знову-таки, список продуктів, які постачають вуглеводи повинен бути розумним. В основному це – фрукти, овочі, бобові, молочні продукти.
Ось що категорично слід виключити:
- всі хлібо-булочні вироби,
- всі макарони,
- картоплю,
- фрукти і соки з них,
- шоколад,
- варення і навіть мед,
- морозиво,
- будь-які газовані солодкі напої,
- рис (білий і шліфований).
Решту продуктів із вмістом вуглеводів допускається в кількості, рамки яких наведені вище.
При чому тут м’ясо кролика?
Як вже зазначалося, такий метод харчування має на увазі розумне вживання жирної і білкової їжі і бажано без вуглеводів. Ось тут на перше місце з м’ясних продуктів виходить кролятина. Це – ідеальне м’ясо не тільки для застосування в описуваній дієті, але і взагалі в харчуванні м’ясоїдів. Хоча є одне але. Продукт повинен бути свіжим, а тварини утримуватися у відмінних умовах.
Тому пропонуємо магазин, виключно відповідний по всіх параметрах. «М’ясний рай» торгує незамороженими тушками кролика https://myasnuyray.com.ua/ua/product/krolik-ohlazhdennyj-tushka/, які надходять з фермерських господарств. Можете попросити обробити при вас тушку, щоб відокремити вподобаний шматочок. Діє система знижок, є кур’єрська доставка.
М’ясо кролика в готовому вигляді не містить вуглеводів, зате відрізняється доброю часткою повноцінного білка (29,1 г на 100 г). У ньому є майже 20 амінокислот, які не міняють свої якісні показники при тепловій обробці. Вміст жиру 8,1 г, цей нутрієнт відрізняється унікальним складом поліненасичених жирних кислот (найбільш рідко зустрічається арахідінова). Прекрасні показники наявності мікро- і макроелементів, вітамінів.
Отже, готуємо кролика для дієти
Для багатьох дієта стає привабливішою, коли вони розуміють, що їм не потрібно відмовлятися від смаженого. Адже цей спосіб приготування найбільш улюблений серед мя’соїдів. Але і тут потрібно дотримуватися розумних меж. Якщо смажити, то на нерафінованій олії (переважно на оливковій), на сковороді, що вимагає мінімальну кількість жиру.
Кролик смажений з цибулею. Підійдуть будь-які частини тушки (на кістці і філе). Якщо ви купили кролика в магазині, то його можна не маринувати. Хоча деякі все ж перестраховуються і для видалення специфічного запаху опускають на кілька годин в оцтову воду (чайна ложка на склянку води). Далі робимо так.
- Ріжемо на невеликі шматочки.
- Просушуємо паперовим рушником.
- Солимо, перчимо.
- Окремо великими кубиками нарізаємо ріпчасту цибулю.
- На добре розігріту сковорідку наливаємо оливкову олію з приправами.
- Смажимо до утворення рум’яної скоринки.
- Лук пасеруємо на оливковій олії.
- На деко кладемо шматочки м’яска, зверху – цибулю.
- Ставимо в духовку і тушкуємо при температурі 180 °С 15 хвилин. Витягуємо і поливаємо соком від цибулі і ставимо ще на 15 хвилин.
Усе! Кролик готовий! Вийшло соковите, смачне блюдо. Беремо будь-яку кількість м’яса, а цибулі стільки, щоб рясно покрити шматочки. Пам’ятаємо, що в дієті хліб – табу! А ось гарнір у вигляді легкого овочевого салату – на ура! Радимо приготувати салат з авокадо, руколи, часнику і волоських горіхів, заправлених соєвим маслом.
Котлетки з кролика. Розвіємо міф про те, що в котлети обов’язково потрібно додавати хліб, інакше вони розваляться. Пропонуємо рецепт для безвуглеводної дієти.
Нам знадобиться: 0,5 кг філе, одна маленька цибулина, одне яйце, сіль, приправи за смаком.
Готуємо наступним чином:
- Маринуємо чи ні – вирішуйте самі. Приклад маринування вище.
- Добре просушуємо.
- Перемелюємо на м’ясорубці.
- Додаємо натерту цибулину, яйце, спеції, сіль.
- Формуємо котлетки невеликих розмірів.
- Кожну порцію ретельно відбиваємо на дошці, кожен раз заново формуючи. Котлетка повинна мати в результаті гарний зовнішній вигляд і не розтікатися. Це запорука того, що страва не втратить форму при смаженні.
- Смажимо до утворення скоринки на оливковій олії.
- Перекладаємо на деко і даємо постояти в гарячій духовці ще хвилин 10-15.
Котлетки неймовірно ніжні і соковиті! Не забуваємо про салатик. Ще в цей раз, для різноманітності, можна приготувати гарнір з бурого рису. А листочки салату, кінза і кріп додадуть пікантності і прикрасять блюдо!
Худніть із задоволенням!