М’ясо кролика – основа оригінальних страв
М’ясо кролика – цінний дієтичний продукт. Воно не містить жиру, має приємну структуру і відмінний смак. Кролятину рекомендовано вводити в якості першого прикорму діткам, з неї готують тефтелі, котлетки, і просто тушать. М’якоть кролика заслужено можна вважати делікатесом, і роздобути сьогодні такий свіжий продукт досить складно.
Кролик дуже вибагливий до корму і умов утримання. Ці тварини люблять чистоту, потребують щоденного догляду. Вони дуже вибагливі в кормах. Погану воду просто не п’ють і хворіють, якщо утримувати їх в антисанітарії. Тому продаж кролика – клопітка справа, але в інтернет магазині «М’ясний Рай ви завжди можете купити свіже м’ясо кролика. Весь товар привозиться з екологічно чистих регіонів країни. Тварин вирощують на фермах, дотримуючись всіх правил і вимог. Тому м’ясо кролика таке смачне і ніжне. Обов’язково введіть цей продукт в раціон і самі помітите, як станете відчувати себе здоровішими.
Кролик під гречаною шубкою
Це прекрасний варіант сімейної вечері. Кролик буде настільки смачним, що ви захочете готувати цю страву щодня. Дієтична, адже в складі тільки цінні інгредієнти. Загальний час приготування – 2 години. Подається з овочами, зеленню.
Складові:
- М’ясо кролика 0,5 кг
- Гречана крупа 1 стакан
- Цибулина ріпчаста 1
- Морква 1 середня
- Томати свіжі 200 гр
- Сир твердий 150 гр
- Спеції за смаком
- Масло вершкове 50 гр
Готуємо покроково смачний обід
Переберіть, залийте холодною водою гречану крупу, дайте постояти хвилин 15. Проваріть гречку, як зазвичай ви це робите. Візьміть м’ясо, наріжте на шматочки. У тушки є ребра, лапки – просто порубайте сокиркою на рівні шматочки. Обсмажте на сковороді до скориночки, додайте сіль, перець, спеції. Потім подрібніть коренеплоди і відправте до кролятини. Тушкуйте все приблизно одну годину під кришкою, періодично підливаючи воду або бульйон.
Візьміть казан з чавуну, викладіть спочатку гречку, потім м’ясо з овочами, зверху нарізані кружечки помідорів і сир, натертий на великій тертці. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин. Страва готова, можна накривати стіл, приємного апетиту.
П’яний кролик
Цю назву блюдо отримало через пивний маринад. Насправді – це дуже смачне м’ясне частування, яке можна подавати на святковий стіл. Обов’язково приготуйте кролятину за цим рецептом, і ваші гості підуть з-за столу задоволеними.
Складові:
- Тушка кролика 2 кг
- Пиво темне 0,5 л
- Сметана 20% жирності 200 гр
- Цибуля ріпчаста
- Перець болгарський солодкий 2 великих шт.
- Спеції
- Рослинна олія
Готуємо покроково п’яного кролика
Тушку промийте в холодній проточній воді. Покладіть цілком в каструлю, висипте улюблені спеції, залийте темним пивом і відправте на 12 годину в холодильник. По закінченню часу дістаньте і порубайте на шматочки. На дно чавунного казана влийте 50-70 грамів рослинної олії, викладіть кролятину. Зверху покладіть овочі, нарізані на великі скибочки. Залийте сметаною і тушкуйте під кришкою на повільному вогні. Приблизний час тушкування 2 години. Періодично підливайте воду в казан, щоб страва не пригорала і не була сухою.
Швидкий кролик по-домашньому
Це прекрасний варіант м’ясної страви на кожен день. Для його приготування потрібно мінімум часу і продуктів. Молода кролятина готується дуже швидко, любить спеції і соуси. Приготувати цей рецепт зможе навіть початківець-кулінар.
Складові:
- М’ясо кролика 1 -1,5 кг
- Томатна паста 1 пакетик
- Сіль перець
- Лук білий 250 гр
- Картопля 0,5 кг
- Базилік зелений пару гілочок
Готуємо покроково швидкого кролика
Візьміть тушку, промийте, розділіть на шматочки. Посоліть і поперчіть їх. Обсмажте на сковороді з рослинним маслом до напівготовності. М’ясо може «стріляти», пускаючи сік, тому будьте дуже обережні. М’якоть повинна біліти, утворюється золота скоринка.
Картоплю почистіть, наріжте скибочками, крупніше, ніж на фрі. Проваріть в підсоленій воді. Потім обсмажте на вершковому маслі до рум’яності. На дно каструлі викладіть кільця цибулі. Потім кролятину.
Залийте водою, змішаною з томатною пастою, щоб рідина покривала всі продукти. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 1 годину. За цей час рідина випарується, м’ясо почне відходити від кістки. В кінці готування викладіть картоплю і зелений базилік. Залиште ще на 20 хвилин. Страва готова, можна накривати стіл і сідати обідати. Приємної трапези вашій родині.