Кращий вибір для сімейного обіду – баранячі ребра в магазині «М’ясний Рай»
Сімейні посиденьки або зустрічі з друзями не обходяться без столу і якихось улюблених страв. У теплу пору року багато хто віддає перевагу пікнікам у міських парках, або поїздкам на вихідні у дачний кооператив. Сучасні кухонні гаджети дозволяють приготувати страви на мангалі, не виходячи з квартири, що здорово розширює меню зустрічей осінніми або зимовими вечорами. Найчастіше на грилі або міні-мангалі готують стейки, реберця, овочі і гриби.
Для барбекю підходять різні ребра – свинячі, яловичі, баранячі. У цій статті описані рецепти для баранячих ребер, в кращих традиціях східної кухні. Перш за все, потрібно обрати якісне м’ясо.
Як обрати баранячі ребра?
Щоб вибрати якісні баранячі ребра, потрібно звернути увагу на наступні характеристики:
- Вік тварини.
- Колір м’яса.
- Стан жирового прошарку.
- Відруб.
- Запах.
Для ніжної і смачної страви потрібно м’ясо молодої тварини. Це можна дізнатися у продавця і визначити за зовнішніми ознаками. Колір м’яса не повинен бути яскравим і темним, він швидше світло червоний. Жировий прошарок не пухкий, а досить щільний, однорідний і світлий, без жовтого відтінку. Відруб повинен проводитися чітко по хрящової тканини, на місці кріплення ребер не повинно бути зайвих пластин з хребта. Аромат повинен бути не різким, не повинно бути ноток затхлості і гниття. Стан м’яса визначить смак готових ребер на грилі.
Як приготувати баранячі ребра на мангалі або грилі?
Щоб м’ясо вийшло особливим, потрібно використовувати певні спеції. Краще молоти спеції безпосередньо перед приготуванням, тоді результат буде особливо ароматним. Підійдуть спеції зі східної кухні:
- зіра;
- коріандр;
- суміш хмелі-сунелі;
- сухий базилік;
- кориця;
- мелений перець (білий, чорний, запашний);
- паприка;
- пажитник.
Для приготування суміші спецій, змішайте все в ступі і розітріть товкачем в однорідну суміш. Додайте оливкову олію, трохи солі і дайте постояти 10-15 хвилин. Тим часом, підготуйте м’ясо. Його слід вимити, просушити паперовим рушником. Якщо готуєте на мангалі, то його потрібно заздалегідь розігріти. М’ясо натираємо спеціями і залишаємо маринуватися на 30-40 хвилин. За бажанням, можна додати трохи червоного сухого вина для прискорення процесу.
Коли мангал гарячий, а ребра замариновані, можна приступати до готування. Баранина любить помірний вогонь. Краще знизити температуру і почекати 15 хвилин, ніж засушити м’ясо. Перевертати можна по кілька разів, додаючи вино, гранатовий сік або цибульний сік зі спеціями. Одну цибулину залиште для подачі.
Коли м’ясо приготується (на це може піти до 1,5 – 2 години), складіть в миску і посипте рубаним луком і зеленню. Часто додають зерна граната – вони дають приємну кислоту, і відтіняють смак м’яса.
Подавайте з лавашем, вином і салатом з овочів і зелені, як це роблять в традиційній грузинській або вірменській кухні.
Як приготувати суп на баранячих ребрах?
Бульйон на баранячих ребрах добре поєднується з бобовими – горохом і квасолею. Тому супи часто роблять з цими інгредієнтами. На першу страву знадобиться:
- баранячі ребра з магазину М’ясний рай – 500 грам;
- картопля – 2 середніх бульби;
- жовтий сухий горох – 1 склянка;
- цибуля ріпчаста – 1 велика;
- морква – 1 велика;
- спеції і сіль – за смаком;
- зелень (кінза, петрушка, кріп) – 1 пучок;
- вода – 3 літри (х2);
- олія – для смаження.
Найдовше готується бульйон і горох, тому з них і варто почати. У великій мисці залийте горох чистою водою мінімум на три години, краще на ніч. Згодом міняйте воду, рази 2-3.
На плиту поставте воду з чистим м’ясом на кістці і варіть на помірному вогні до кипіння. Перший раз воду злийте, ребра промийте і залийте нову порцію води. Варіть бульйон протягом 2 годин.
Коли бульйон буде готовий, дістаньте м’ясо. З гороху злийте воду і покладіть в каструлю. Варіть його 30 хвилин, до додавання інших інгредієнтів. Картоплю наріжте великим кубиком, промийте від зайвого крохмалю. Цибулю і моркву поріжте соломкою і пасеруйте на оливковій або соняшниковій олії. Розберіть м’ясо на волокна і поверніть в каструлю.
Всі овочі відправте в бульйон, коли суп закипить, зніміть піну і знизьте вогонь до мінімуму. Через 10 хвилин посоліть і поперчіть блюдо. Готуйте ще 10 хвилин, потім перевірте картоплю на готовність. Якщо вона зварилася, то кидайте подрібнену зелень, спеції за смаком і вимикайте плиту. Дайте супу постояти під кришкою.
Подавайте з грузинським лавашем. У гарячий суп перед подачею можна нарізати свіжий помідор.
Чому варто вибрати баранячі ребра в магазині «М’ясний рай»?
Наш магазин пропонує тільки екологічно чистий продукт. Тварин годують чистими органічними кормами, без використання антибіотиків і гормонів. Продукт не заморожується і надається покупцям в охолодженому вигляді. Обробляють обраний шматок при вас, по потребі доставлять замовлення додому.
Баранина – корисне і безпечне м’ясо. Вівці і баранці не хворіють на туберкульоз і паразитами. У м’ясі містяться всі 8 амінокислот, таких важливих для людини. Баранину варто обирати для «чоловічих» страв, для підтримки імунної системи, при недокрів’ї. У ній містяться вітаміни А, групи В, С, Е, цинк, кальцій, магній.