Що приготувати на Старий Новий рік
Рецепти страв на Старий Новий рік
Щедра кутя
Основний принцип приготування щедрою куті – це поєднання вареної крупи, маку, сухофруктів і меду. Щедра кутя – на відміну від пісної, готується з вершковим маслом, молоком, вершками або тваринним жиром.
Складові:
• пшениця або рис – 400 гр;
• мак – 200 гр;
• волоські або лісові горіхи – 100 гр;
• сухофрукти – 100 гр;
• мед – 100 гр;
• коньяк – 1 ст. л. (За бажанням);
• вершкове масло – 2-3 ст. л.
Рецепт щедрою куті:
1. Пшеницю треба замочити на 1-2 години, після цього відварити до готовності. Пропорції зерна і води 1: 2,5.
2. Мак залийте окропом на 15 хвилин, потім розітріть в ступці. Горіхи і улюблені сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, інжир) дрібно наріжте кубиками. Всі інгредієнти змішайте.
3. Мед розчиніть в склянці теплої води або узвар і вилийте в кашу. Кутя не повинна бути рідкою, тому вам може знадобитися не вся медова вода.
4. В самому кінці в кутю за бажанням додайте коньяк і ложку вершкового масла. Перед подачею добре перемішайте всі інгредієнти.
Верещака (телячі ребра)
Складові:
• 400 г ребер;
• 200 г білого хліба,
• 50 г сала
• 2 середні цибулини;
• сіль, чорний мелений перець і інші спеції за смаком;
• буряковий квас.
Інгредієнти для Верещаки на Старий Новий рік
Інгредієнти для буряковому квасу:
• 0,5 кг очищеної буряків;
• 1 л охолодженої кип’яченої води.
Рецепт Верещаки (теляча ребер):
1. Заздалегідь потрібно приготувати буряковий квас. Для цього Наріжте дрібно буряк і залийте її водою. Суміш потрібно поставити в тепле місце на 4-5 днів до появи кислувато присмаку.
2. приготування Верещаки візьміть наші ребра, посоліть їх і поперчіть. За бажанням ви можете додати і інші спеції. Обсмажте їх в глибокій сковороді до скориночки. Додайте в сковороду 500 грамів буряковому квасу і поставте в духовку на 30 хвилин.
3. Наріжте хліб дрібними кубиками, покладіть його в сковороду, де гаситься м’ясо, і залиште в духовці ще на п’ять хвилин. В кінці в Верещаку додайте Подрібнені і Обсмажені цибулю і сало. Готову страву Вийміть з духовки перед подачею на стіл і посипте зеленню. Подають Верещаку порционному в глибоких мисках.
Домашня ковбаса
Домашня ковбаса – це дуже ситна і смачна їжа. Така ковбаса відмінно зберігається, особливо, якщо готова ковбаса покладена в керамічний горщик і залита розтопленим смальцем. До свята ковбасу потрібно готувати напередодні, а обсмажувати потрібно вже перед подачею – так вона буде смачніше.
Рецепт домашньої ковбаси на Старий Новий рік
Складові:
• 2-2.5 кг телятини (ошийок, лопатка, задня частина)
• 500-700 г сала без м’ясних прожилок;
• 1 головка часнику;
• тонкі кишки;
• сіль, перець чорний мелений, суха зелень (базилік, чебрець, орегано), мелений коріандр.
Печеня по-домашньому з телятини
Складові:
• 500 г нежирної телятини;
• 2 цибулини;
• 7-8 великих картоплин;
• 2-3 столові ложки рослинної олії;
• сіль і перець за смаком;
• свіжа зелень.
Рецепт печені з телятини на Старий Новий рік
Рецепт печені з телятини:
1. М’ясо наріжте невеликими кубиками. Лук почистіть і поріжте півкільцями. Картопля почистіть і наріжте пластинками (близько 2 см).
2. У глибокій сковороді нагрійте масло і обсмажте м’ясо до утворення рум’яної скоринки. Викладіть в м’ясо цибулю і смажте, поки він не стане прозорим. Додайте нарізану картоплю, посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
3. Закрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні до готовності. За бажанням спекотне можна готувати порційно в глиняних горщиках в духовці.
Крученики з телятини і грибами
Крученики з телятини можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою – від картоплі і овочів до горіхів і ананасів. Ми вибрали простий варіант – з грибною начинкою. Але ви можете вибрати начинку на свій смак!
Складові:
• 500 г телятини (битки)
• 400 г печериць (або сушених грибів)
• 1 цибулина;
• 3 ст. л. борошна;
• масло;
• спеції за смаком (базилік, орегано, коріандр, майоран, чебрець, перець)
• сіль за смаком.
Вибирайте тільки свіже м’ясо в наших магазинах за адресою: Київ, ул.Урловская 12, Бульвар Тараса Шевченка 10, Гончара 32а (скоро відкриття)