Баранина – інгредієнт багатьох пікантних страв
У багатьох м’ясо баранини асоціюється з фірмовим кавказьким пловом і шашликом. Далеко не всі їдять баранину через специфічний запах і жорсткість. Однак це м’ясо дозволяє експериментувати в кулінарії, готувати апетитні і пікантні страви на святковий і повсякденний стіл.
М’ясо баранини вимагає особливої уваги і ретельної обробки, але результат того вартий, адже поживні властивості відрізняються дієтичністю і користю. Баранина – популярний інгредієнт багатьох апетитних страв, які прийшли до нас з азіатської та кавказької кухні. Правильно приготовлені плов, хінкалі, шурпа, харчо, манти і шашлик з баранини навряд чи когось залишать байдужим. Такі делікатеси зможуть задовольнити смак будь-якого кулінарного цінителя.
М’ясо баранини готують по-різному. Його смажать, тушкують, варять, запікають, готують на пару і на грилі, а ще солять і коптять. Ідеальним гарніром для баранини вважаються овочі, наприклад, картопля.
Чим корисне м’ясо баранини?
Баранина є цілющим продуктом, містить незамінні вітаміни, амінокислоти і мінерали, які благотворно впливають на організм людини.
- Знижує рівень холестерину в крові і бере участь в жировому і вуглеводному обміні.
- Нормалізує роботу нервової системи.
- Сприяє омолодженню шкіри і красі волосся.
- Активує процес регенерації і зміцнює кісткову тканину.
- Містить лецитин, який активізує роботу підшлункової залози.
Бараняче м’ясо обов’язково має бути в раціоні людей, які піклуються про здоров’я серцево-судинної системи. Продукт цінується також за свої гастрономічні якості і високий вміст білка. Його рекомендують спортсменам і всім, хто відчуває часті фізичні навантаження.
Як обрати свіже та якісне бараняче м’ясо?
Ось декілька характеристик свіжого і натурального м’яса баранини:
- Відсутність слизу, злегка вологі краї.
- Білий жир з жовтуватим відтінком.
- Колір м’яса світло-червоний або бордовий.
- При натисканні тримає форму.
Класичні рецепти української кухні часто обходять м’ясо баранини, але багато господинь нерідко включають його в раціон. З баранини виходять по-справжньому ситні блюда, які хочеться готувати знову і знову. На основі баранячого бульйону виходять дивовижні супи, дуже смачне рагу, пікантний холодець і чудові тушковані блюда. Запекти баранину, мариновану в кисло-солодкому соусі – відмінна ідея.
Нерідко починаючі кулінари не знають, яку частину баранини для чого краще взяти. Для варіння бульйонів, супів, бешбармак варто вибрати шийку, лопатку, грудинку і голяшку. Для плову і рагу – шийку, лопатку, грудинку або вирізку. Для стейка в духовці – корейку, лопатку або задній окіст. Для гуляшу, шашлику, відбивних добре підійде корейка або вирізка.
Запечена бараняча корейка
Складові:
- Корейка бараняча- 500 г;
- Оливкова олія – 3-5 ст. л.;
- Лимонний сік;
- Чебрець;
- Сіль, перець за смаком.
Для початку потрібно замаринувати корейку в оливковій олії з лимонним соком і чебрецем. Злегка обсмажуємо на розпеченій сковороді без жиру. Кладемо реберця на деко з пергаментним папером і відправляємо в духовку до повного запікання.
Готову страву подаємо до столу з овочами.
Вигідна покупка м’яса баранини
Якщо ви любитель баранини і обираєте виключно натуральне і свіже м’ясо без ГМО, тоді вам варто заглянути в магазин «М’ясний Рай». Тут вражаючий вибір м’ясної продукції на будь-який смак. У продажу м’ясо баранини, купити його недорого можна тут: https://myasnuyray.com.ua/ua/baranina/. Ціни і асортимент вас повністю задовольнять, а головне, ви придбаєте 100% натуральний, а значить, корисний продукт.